onsdag 9 november 2016

Add symptom 1177

Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden. Vårdguiden är en tjänst från Sveriges regioner. Vi finns alltid med dig när du vill må bättre. Det finns olika former av adhd – där add är en av dem.


De personer som har add har symptom så som uppmärksamhetsproblem och impulsivitet, men saknar till skillnad från andra former av adhd överaktiviteten.

Snarare kan du med add ha svårare att få saker gjorda och att komma igång med aktiviteter. ASD står för Autism Spectrum Disorder. Aspergers syndrom är en form av ASD. Du kan också ha lättare än andra att fokusera på saker som intresserar dig.


ADD är ADHD utan hyperaktivitet. Personer med ADD har alltså svårt att fokusera sin uppmärksamhet, men inte svårt att sitta still. Det kan snarare vara tvärtom.


Att man drömmer sig bort och har svårt att komma igång med sånt som man måste göra eller att avsluta det man påbörjat. De som har ADD blir ofta blir lätt distraherade och tappar uppmärksamheten, men man är inte överaktiv.

Istället kan de ha svårt att komma igång med aktiviteter och att få saker gjorda. I DSM-III tröghet, dåsighet och tendensen dagdrömma togs upp som egenskaper ADHD. Symptomen togs bort från ADHD kriterierna i DSM-IV, för även de med ADD visade sig ha dessa symptom , detta endast skett med frånvaron av hyperaktiva symtom.


Dessa tydliga symtom beskrevs som trög kognitivt tempo (SCT). Här får du veta allt om diagnosen - från symptom till behandling och hur den skiljer sig från adhd. Jag utreds för ADD just nu. Det är alltså inte helt säkert att jag har det, men jag svarar ändå då det finns starka misstankar.


Mina symptom är:-Enorma igångsättningssvårigheter-Stort behov av att ha en strukturerad och planerad vardag för att fungera, men. Lata, slarviga och omöjliga ungar som måste skärpa sig. Den synen på barn med neuropsykiatriska funktionshinder gör Malene Larssen allt för att ändra på sedan hennes egen dotter fick diagnosen add.


Orden damp och add används ibland för att beskriva olika former av adhd. Men man är inte överaktiv som vid vanlig adhd. Damp är ett äldre namn som fortfarande används ibland. FAKTA Du som har add har symptom så som uppmärksamhetsproblem och impulsivitet men saknar, till skillnad från andra former av adh överaktiviteten. På grund av att add inte syns så mycket utåt tar det ofta längre tid att upptäcka add.


ADD och ADHD är egentligen samma tillstån men symptomen skiljer sig en del åt. Det gemensamma är koncentrationssvårigheter och problem med att planera, organisera och arbeta effektivt, så kallade exekutiva svårigheter. Add – en form av adhd.


De yttre tecknen kan se olika ut hos barn och vuxna, och även hos kvinnor och män.

De hyperaktiva symptomen kan även ta sig andra uttryck hos flickor, till exempel i överdriven pratsamhet. Flickors symptombild karakteriseras mer av problem med uppmärksamhet, vilket leder till att de oftare får diagnosen add än adhd. Vidare har flickor ofta inlärningssvårigheter och mer samsjuklighet i form av nedstämdhet och ångest. Här har du en vuxen med ADD , mina symptom var (jag har medicin nu) att jag alltid kom försent, till allt, tappade bort saker hela tiden, kunde inte fokusera, var ständigt trött och sov hur mycket som helst. Kunde aldrig få arslet ur vagnen heller.


Nu ser mitt liv helt annorlunda ut, går inte ens att jämföra hur det är med medicinen. ADD klassas som en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som man förr trodde var något som växte bort ju äldre personen blev men idag har man bättre koll och kunskap. ADD har kvar det också då de är vuxna och dessutom med mer eller mindre precis samma symptom som innan.


Marfans syndrom är en ärftlig bindvävssjukdom som kännetecknas av symtom från hjärt-kärlsystemet, skelettet, lederna och ögonen. Symtomen brukar visa sig under uppväxtåren eller först i vuxen ålder och svårighetsgraden varierar mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg