torsdag 24 november 2016

Mindre mens än vanligt

Det finns några olika anledningar till att du kanske blöder mindre. Det kan ha med vikt att göra (om du är underviktig kan det påverka din mens ), p-piller, hur ofta du tränar och stress, skriver Elite Daily. Om du är sexuellt aktiv och du blöder mindre under mens kan det vara ett tecken på att du är gravid.


Oregelbunden mens betyder att tiden mellan mensblödningarna är kortare än dagar eller längre än dagar. Det är vanligt att ha lite olika längd på sin menscykel.

En försenad mens behöver inte betyda att det är någonting som är fel. En del har alltid mer eller mindre oregelbunden mens. Mindre mens än vanligt ! Peppa, tipsa och stötta!


Småblödningar samlag mens kallas. Ofta kommer nämligen blödningen ungefär vid den tid man skulle haft mens om man inte varit gravid. Sedan kan man även blöda lite av andra anledningar också,.

Mycket mindre mens än vanligt - Frågor och svar om mens. Vad är normalt och p-stav eller p-piller kan göra att du blöder mindre under mensen, några till och mer än 2ml. Mens är naturligt men det. Att plötsligt blöda mindre utgör däremot sällan något besvär, och är därför lätt att ignorera.


Men om du upplever att din mens plötsligt blivit mer sparsam kan det finnas skäl att kolla upp varför. Inspirerade av sajten Prevention kommer åtta förklaringar till att du plötsligt blöder mindre än vanligt. Din mammas mens påverkar din. Om det talas lite om mens , talas det om möjligen ännu mindre om klimakteriet – och det gäller även mellan mor och dotter.


Något som kan vara av stort intresse att ändras på eftersom din egen mensdebut och avslut ofta inträffar vid ungefär samma tidpunkt som din mors gjort. De allra flesta missfall sker mycket tidigt. Ibland så tidigt att man inte ens hunnit upptäcka att man är gravid. Många tolkar då missfallet som en mens. Om man har mens som vanligt , det vill säga att man blöder lika mycket och lika länge som man brukar, så är man inte gravid.


Ska jag fortsätta gå runt med mensskydd ifall det skulle komma mer? För just nu kommer ingen mer mens. Och den dagen jag hade mens så hade jag bara jättelite.

Inte så mkt som jag brukar. Inser just nu när jag sitter o skriver att det faktiskt har kommit lite. Det vanligaste är dock att ha mens en gång i månaden i 3-dagar.


Och även om längden på din mens ofta är densamma har du säkert upplevt att blödningen kan bete sig olika vid olika tillfällen. Vissa blöder mer, andra blöder mindre. Gestagener är hormoner som minskar livmoderslemhinnans tillväxt. Slemhinnan blir inte lika tjock och eftersom det är denna som stöts ut vid mens så blir också mensblödningen mindre.


Hur vanligt är det att ägglossningen orsakar så mkt smärtor? Det kan vara brunfärgat och lite tjärliknande när du blöder mindre. Det beror på att blodet inte rinner ut i slidan lika fort, då hinner blodet mörkna och binda ihop sig innan det kommer ut. Känns det på lukten om man har mens ? Jag har mens i 1-dagar varje måna och har aldrig någon mensvärk eller liknande.


Känner i princip ingenting, kan dock bli lite yr någon dag innan, men annars, inget. Har inte mycket mens heller, skulle helt klart kunna klara hela perioden på en binda varje måna gör såklart inte det, men skulle kunna. Precis som med många andra kroniska sjukdomar innebär celiaki en påfrestning för kroppen, vilket kan resultera i utebliven mens. Sen eller utebliven mens kan vara en ofarlig bieffekt av ditt preventivmedel.


Ibland är det en indikation på en infektion, speciellt om du har andra symptom så som magsmärtor, att det kliar, eller att det svider när du kissar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg