torsdag 17 november 2016

Shopping rhodos priser

Vi förhandlar så att du slipper. Kombinationen av traditionella och moderna marknader ger dig som besökare en unik shoppingupplevelse. Det finns två olika sorters marknader i en och samma stad.


Folklormarknaden och den nya marknaden med alla de kända märkesaffärerna. I övrigt när det kommer till shopping i Rhodos stad finns Sephora (smink) och ett antal butiker som säljer väskor och smycken, både lokala märken och mer exklusiva designermärken.

Om du befinner dig på ön i mitten av juli kan du fynda låga priser på den årliga sommarrean, som startar omkring den juli i de flesta butiker. Båt Från hamnen i Rhodos stad går både bilfärjor och snabbare katamaraner till grannöarna och till Aten. Fem gånger i veckan går turer till Symi för ca 320:- och till Kos för ca 600:-. Priser i Rhodos I Rhodos stad ligger priserna överlag något lägre än priserna i Sverige. Det som skiljer mest är är priserna på restauranger, barer och nattklubbarna som är avsevärt mycket lägre i Rhodos jämfört med Sverige.


Har du dessutom valt till Nordic Invasions VIP-band kommer du undan betydligt billigare. Det lönar sig dock sällan att handla till exempel importerade märkeskläder, elektronik, skor etc. Grekland sjunkit i samband med den ekonomiska krisen.

Tar man sig en bit utanför staden så sjunker priserna en del. Håller inte med om att det är billigare än hemma. Beror så klart på vad man äter. Vi brukar bo i Ialyssos och har för mig att priserna ligger på euro för en öl, 4-euro för en grekisk sallad och mellan 8-euro för en.


Jag åker till Rhodos om två veckor och undrar om någon har några tips på bra shopping. Såsom kläder och smink. Har nämligen två tonårsdöttrar med mig, som. Här kommer några fakta om Rhodos för dig som funderar på att åka dit. Dessa fakta är bra att känna till på förhand så att man kan vidta lite försiktighetsåtgärder och göra resan så trevlig som möjligt.


Många undrar om det är billigt på Rhodos och om det i så fall är billigare än i Sverige. Shopping Rhodos Den bästa shoppingen på Rhodos hittar du i Rhodos stad. Den stora shoppinggatan i Rhodos stad heter Ethnarchou Makario.


En annan stor shoppinggata, Sokrates, ligger i Gamla stan. Här finns vanliga butiker blandat med souveniraffärer. Rhodos är faktiskt känt för sina paraplyfabrik, vilket innebär att man otippat nog kan fynda snygga paraplyer på ön. Läs mer om shopping på Rhodos.


Rhodos är heller inte en jättestor ö och det går relativt snabbt att ta sig mellan olika sevärdheter och byar.

Ett annat alternativ är att hyra bil på Rhodos beroende på vad man är mest bekväm med att köra. Det multikulturella Rhodos stad med stormästarens palats, italiensk art deco, Süleymanmoské, åldrig synagoga och fungerande hammam, turkiskt bad. Kamiros, Rhodos mest kända antika minnesmärke med ruiner från forntida stad. Ligger i ett vackert kulligt landskap kilometer från Rhodos stad.


Här får du tips och inspiration om du funderar på att åka till Rhodos. De finaste stränderna, mysigaste. Detta är Rhodos mest prisbelönta, femstjärniga hotell som ligger mitt på den vackra stranden i Kalithea, kilometer från Faliraki och kilometer från Rhodos stad.


En av de bästa stränderna på Rhodos hittar du i Faliraki. Rhodos reseguide ger dig tips om sevärdheter, guidar dig till de bästa attraktionerna, hjälper dig att finna billiga flyg och hotell för övernattning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg