tisdag 3 december 2019

Rökning dödar argumenterande text

Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris livsmedel. Men varför inte bara förbjuda det totalt, nu när det är så farligt och förorsakar många dödsfall?


En kort, argumenterande text där eleven tar ställning mot rökning , bland annat genom att presentera statistik över antalet cancerfall relaterade till rökning. Argumenterande text : Nej till rökning - Svenska - Studienet.

En nedskriven version av ett argumenterande tal där eleven ger anledningar för varför man inte bör röka. Men tyvärr har jag inget val på de flesta offentliga uteplatser. Man säger passiv rökning men jag vill snarare kalla det ofrivillig rökning. Det var inte jag som valde att bombardera mina lungor med farliga gifter i väntan på bussen. Inga personangrepp eller diskussioner om huruvida rökning är farligt eller ej.


Just det sakliga är jag intresserad utav. Men inte bara där längre det har spridit. Jag kom på att jag faktiskt skrev en argumenterande text om rökning i svenskan förra läsåret.

Jag tyckte att den passade bra att faktiskt dela med mig utav detta (med tanke på gårdagens inlägg). Har du någon gång när du stått, till exempel vid busshållplatsen, irriterats över att folk står där. En rökare påverkar inte bara sin egen, utan även omgivningens, hälsa oerhört negativt. Ett effektivt sätt att minska röklusten, och därmed även skadeverkningarna, är att förse cigarettpaketen med foton av rökningens följder. När man är på dåligt humör eller är ledsen kan man lätt ta sig en cigarett för att få lugnet i sig, men man lurar bara sig själv.


Det man suger in trycker bara ner, det man egentligen bör få ut sig. I takt med att färre röker har insjuknandet och dödsfallen på grund av rökning minskat. Men fortfarande insjuknar. Rökning ökar risken för cancer. Pro Stop - handelsområden anpassade för yrkeshandeln, med lägen som gör det.


Vi är inte för ett totalförbud på allmänna platser, utan det handlar om att man ska kunna gå in i på sjukhuset eller på centralstationen utan att besväras av rökning. Utifrån att vi vet att rökning dödar måste vi på något sätt reglera att människor som inte vill drabbas slipper det, säger hon. Hej alla, på tisdag ska vi hålla tal i skolan ( argumenterande såklart).


Jag har valt om att förbjuda rökning , men nu är det så att jag behöver lite hjälp om hur jag ska bygga upp texten för det har jag fastnat lite på. Så jag skriver texten här och är öppen för alla förslag och tankar. Enligt en studie gjord av experter från olika länder så orsakar passiv rökning cancer.


Gruppens arbete har också kommit fram till att rökning är farligare än vad man hittills har förstått.

Nu pågår Nationella Tobaksfria Veckan och debattartiklarna mot rökning strömmar in. Katerina Janouch och Amelia Adamo tar ton och i vårt Damrum diskuteras ämnet. Tonen i texten ska vara saklig. Inga fula knep eller personangrepp.


Var tydlig med vad du anser i motsats till vad andra anser. Avslutning En avslutning på en argumenterande text kan se olika ut beroende på hur lång texten är. Huvudregeln är att göra en kort sammanfattning av de argument du fört fram och att upprepa tesen! Nyhetsartiklar, som är write-offs på andra nyhetsförmedlares nyhetsartiklar, är ofta osakliga då de färgas av skribentens åsikter och fördomar.


Ofta läggs, för nyheten, irrelevant fakta till i texten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg