torsdag 28 februari 2019

Höja huset en våning

En takhöjning är ett samlingsnamn för åtgärder som rent fysiskt syftar till att höja upp taket på ett hus. Det kan handla om allt från att bygga till en extra våning på en villa, eller att helt enkelt skapa lite mer takhöjd inne på en befintlig våning av huset. Med ett taklyft från Åtvidabergs Takvåningar kan Ni få all den yta Ni behöver. Ingen ny grundläggning krävs och Ni kan bo kvar i huset under byggtiden.


En fördel med att addera en färdigbyggd taklösning är att husägaren kan bo kvar i huset medan övervåningen färdigställs. Hela transformationen, att lägga till en ny våning , tar runt en vecka. Själva borttagningen av det gamla taket och pålyftningen av den nya våningen sker vanligtvis på en dag. Hur Höj ett hus Höjning ett hus innebär att höja de lägsta våningarna i huset så att de vilar över en flodvattnet punkt. Detta är en viktig faktor för dem som bor i områden som är utsatta för översvämningar.


Detsamma gäller om du anlitar en byggfirma för att hjälpa till med de inre arbetsuppgifterna för att färdigställa den nya övervåningen. Att höja taket för att få en till våning i huset är ofta en lönsam investering. Det som kallas för att höja taket eller ett taklyft kan syfta till att bygga till en extra våning på huset eller till att skapa mer takhöjd på en befintlig våning. Båda alternativen kommer att ge dig mer rymd och öka värdet på huset , men det finns mycket att tänka på innan du sätter igång med projektet. När familjen Söderström i Helenelund fick sitt tredje barn kändes ursprungshuset trångt med sina 1kvadratmeter.


Det fanns inte plats att bygga ut på marken, därför blev en extra våning på 1kvadratmeter till en smidig lösning. Planera för bästa resultat och lägre kostnad för att bygga till en våning. Lägg lite tid på att fundera ut en bra planlösning både på den nya våningen och den befintliga där det behöver beredas plats för en trappa.


Bäst är om trappan kan placeras centralt i huset. Du kommer att använda den oftare än du kanske tror! Vår erfarenhet är att de flesta hus i Skandinavien har en konstruktion som gör det möjligt att bygga ut huset på höjden med en ny takvåning. Våra kvalificerade konstruktörer tar fram en trygg och anpassad lösning för just ditt hus vilket gör att du kan ta del av fördelarna med att bygga ut ditt hus uppåt.


Höja huset en våning

Tyvärr finns det inga som helst förvaringsutrymmen i huset. Om det är så att vi inte vill flytta utan väljer att bygga ut så är tomten inte obegränsad. Min fundering är i så fall att bugga på en våning till, alltså höja taket.


En takhöjning kan innefatta allt från att bygga en extra våning på huset till att få mer utrymme i huset. Då rekommenderar jag att man ser på huset som en helhet och därmed lyfter hela huset. Det är ibland vanligt att vissa av mina besökare får för sig att bara räta på en våning eller två.


Höja huset en våning

Dvs att jobba med mellanbjälklaget. Brorsan höjde nyligen upp sitt hus en våning och det kostade hon si så där 200. Men då har han lagt ner en massa jobb själv och haft bekanta att hjälpa till. Skrivet av Nickann: Vi tog en offert: från en firma som kommer och lyfter upp taket med en kran och sedan bygger upp väggarna.


Huset var ca 1kvadrat. Offerterten låg på en miljon. Vi bestämde oss för att istället sälja huset och bygga ett helt nytt. Johan Hedlund som lät höja huset med en våning och byggnaden fick sitt nuvarande utseende med en central anordnad frontespis mot gatan.


Höja huset en våning

När det låga stenhuset direkt väster om huvudbyggnaden uppfördes är inte känt. Men en viss erfarenhet har jag ju så alla prisförlag under milj kr skulle jag ta med viss skepsis. Ni vill säkert ha en toa på övervåningen då ska stammen dras vidare från befintlig och all el ska kopplas vidare etc etc.


Det man ska tänka på är att det alltid blir dyrare än man budgeterat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg