torsdag 28 februari 2019

Sunfleet vem får köra

Nu är M live i Stockholm och Uppsala. Sunfleet fortsätter som vanligt på andra orter. Tillgång till bil när du vill. Nyservade, välstädade, sällan mer än ett och ett halvt år gamla. Och drivmedel ingår alltid i priset.


Förut ställde vi larm för att komma ihåg att flytta bilen på städdagarna och drog lott om vem som skulle parkera om den.

Ofta missade vi larmet och kom på att bilen måste flyttas sent på kvällen, då vi egentligen ville ta det lugnt. Vi kunde få köra runt och leta parkering i evigheter. Jo, det är faktiskt sant, och inte så konstigt egentligen. Det händer rätt ofta att Hertz bilar hyrs envägssträckor, och sedan behöver köras tillbaka. Så istället för att de fraktas har du möjlighet att få en gratisresa mellan två städer!


Den är visserligen bättre än andra bilpooler där man betalar per minut och kör därefter, men att drivmedlet ingår får en knappast att köra snålt och miljövänligt. I Stockholms bilpool får bilarna övningsköras, vilket är unikt. I två av bilarna får djur åka me vilket inte brukar vara fallet med andra bilpooler.


Alla medlemmar har fem timmars arbetsplikt om året.

Passar dig som har en bil nära där du vill köra och om du vill övningsköra eller ha djur med i bilen. Vissa bilpooler garanterar att du alltid får en bil, men är du riktigt sent ute kan det ibland vara svårt att få den närmaste bilen. Det är bra att försöka planera sina körningar och att vara flexibel.


Många ser poolbilen som ett komplement till kollektivtrafik, cykel, hyrbil och taxi. Kör du väldigt sällan kan hyrbil vara ett bättre alternativ. Kör du å andra sidan ofta och kanske lite längre sträckor blir bilpoolen väldigt dyr, säger Per Schillander.


Ekonomiskt försvarbart om du gillar nya bilar” En annan faktor att ta med i beräkningen är vilka preferenser man har gällande vilken bil man vill köra. Sedan får man se till hur mycket man kör , beroende på hur leasingen är upplagd. För mig har det aldrig känts eftertraktat, och just nu har vi ett beslut att inte erbjuda tjänstebilar alls. Det är den största risken, att man inte får någon hjälp och det är inte lika lätt att klaga på saker. Det betyder att om du är missnöjd med bilen – till exempel om den vibrerar när du kör – så kan du oftast inte klaga utan du får helt enkelt leva med det, säger Carl-Erik Stjernvall.


Man skulle kunna tro att detta är en bransch där vi täljer guld med smörkniv. Vem vill inte minska sina bilkostnader och samtidigt ha tillgång till en relativt ny säker nystädad bil i kvarteret som bara kostar då man faktiskt använder den? Jag fick ju dessutom in en slant på kontot när jag sålde bilen som jag nu kan göra annat för. Bland annat köpa ny hoj. För en bil som får användas endast i tjänsten, eller en privatägd bil, är det ofta inte någon tvekan om vem som får använda den.


Med en förmånsbil som får användas även privat är det lite svårare. Ska bilen få lånas ut, som en privatägd bil, för att grannen ska köra till sommarstugan eller en avlägsen släkting till fjällen?

Fordon du får köra Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Bashastighet) Detta gäller ALLA enskilda vägar, oavsett om de har statsbidrag eller inte. Vem beslutar om hastighetsbegränsningar?


Det kostar ingenting att ansluta sig och du får 1kronor att köra för vid din första bokning. Utöver detta får M Sveriges medlemmar rabatt på det fasta helgpriset. Vi får alltid många frågor om vad som krävs för att få köra våra elfordon.


Våra elbilar registreras som Motorredskap Kl alternativt som Quadricycle L7e. Motorredskap Klass De allra flesta kunder väljer att registrera sina elfordon som Motorredskap klass 2. Fördelen med M-red kl är att de är väldigt billiga att trafikförsäkra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg