måndag 4 februari 2019

Vad kostar samboavtal

Jag och min sambo har tänkt att skriva ett samboavtal. Arvode för samboavtal inklusive rådgivningen varierar beroende på ärendets omfattning. En del väljer att söka själva på internet efter färdiga mallar. Hos oss på Lawline har vi en egen Juristbyrå där vi har erfarna jurister som man kan vända sig till.


Våra vanliga frågor och svar om samboavtal. I ett samboavtal kan ni bestämma vad ni vill ska delas och inte vid en eventuell separation.

På nätet hittade en sida som verkade tillförlitlig. Sambor som inte upprättat ett samboavtal omfattas automatiskt av sambolagens regler gällande bodelning. Samboavtal : Topp viktiga fakta och regler som du bör känna till. Ett samboavtal innebär att sambolagens bodelningsregler helt eller delvis sätts ur spel. En vanlig fråga är vad det kostar att skriva ett äktenskapsföror ett testamente, ett samboavtal eller något annat familjerättsliga dokument.


Denna fråga är i det närmaste omöjlig att besvara då det är helt beroende på omständigheterna i det enskilda fallet. När behövs ett samboavtal ? Har ni redan flyttat ihop går det bra att i efterhand skriva ett avtal.

Vanliga situationer där samboavtal är bra att ha. I samboavtalet kan ni reglera vilka ägodelar som inte ska ingå i bodelningen. En bodelning omfattar inte sådant som köptes innan ni flyttade ihop. I praktiken är det dock inte alltid så enkelt att efterleva. För att undvika oenighet vid en bodelning kan det därför vara bra att skriva ett samboavtal.


Det kan vara bra att anlita en jurist för att upprätta ett ordentligt samboavtal. Jag har fått en del frågor om vad man kan skriva in i ett samboavtal så jag tänkte att jag tar och skriver ett inlägg om detta så får alla svar! Att vända sig till en jurist ska inte behöva kosta skjortan. Ekström Familjejuridik tillämpar en blandning av fast och löpande prissättning. Fast pris för enklare ärenden och debitering per timme för mer komplicerade.


Det innebär att lägenheten ska delas på hälften och ni få varsin del. Din före detta sambo kan istället för att lämna ifrån sig halva lägenheten betala dess värde i pengar (§ sambolagen). Detaljerade instruktioner medföljer alltid alla våra dokument.


Support ingår alltid i priset. Vårt samboavtal här på Juridiska Dokument kostar inte mer än ett par hundralappar och är upprättat av en jurist med specialkompetens. Du kan ladda ner samboavtalet direkt och givetvis medföljer instruktioner så ni vet vad ni gör och vad de olika alternativen i vårt samboavtal innebär.


Dokumentmallen samboavtal används då två personer ska flytta ihop eller redan bor ihop och ska göra ett gemensamt inköp, t ex vid ett köp av en gemensam bostad men där den ena stoppar in mer pengar än den andre.

Hos oss på avtalkan ni själv på ett enkelt sätt välja vad just ni vill ha i ert samboavtal. Välj om ni vill att saker ska bodelas eller inte, eller om bara vissa saker inte ska bodelas. Avtala bort rätten att kräva bodelning.


Vad är ett samboavtal ? Skriv samboavtal genom att svara på frågor gällande er situation och välj vad som ska gälla just för er. Nedan kan du läsa om sambolagen och vad den lagen innebär för dig som lever i ett samboförhållande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg