måndag 25 februari 2019

Hejdå brev till föräldrar

Josefine har studerat till förskollärare och är nu klar och vi är mycket glada över hon vill komma till oss! Denna glada nyhet innebär tyvärr även en mindre glädjande då Grete kommer att sluta hos oss. Vi kommer att sakna henne otroligt mycket men önskar henne lycka till på sin nya arbetsplats Hej då från Grete! Hej alla elever och föräldrar ! Här kommer ett första brev från skolans nya rektor Karin Ekstrand och ett sista rektorsbrev från rektor Annika! Till medarbetare, elever och vårdnadshavare i Sofia skola.


Jag heter Karin Ekstrand och det är med största glädje jag den oktober tillträder tjänsten som rektor i Sofia skola på Södermalm. Jag har flyttat in här hos er och kommer stanna här till jul. Jag kommer att hjälpa er att hitta på skojiga saker på dagarna genom olika brev som jag skickar.


Jag är vaken på nätterna och sover på dagarna, så om ni inte ser mig så är det därför. Om du vill får du gärna skriva brev till mig och lägga utanför min dörr. Brevet är inspirerat av ett meddelande som tidigare delats på svenska skolor, med samma budskap.


Hejdå brev till föräldrar

Det brevet i sin tur har inspirerats av en skola i Portugal. Nu, när det börjar bli dags för mig att säga mitt hejdå , är det också hög till att göra ett inlägg om alla andra. Det här blir mitt sista personliga inlägg. Under de tre år som jag arbetat med 1har jag jobbat med över personer, alla med någon form av roll och något form av ansvar i organisationen.


Fördelarna man ser är att det är effektivt och bra både för barn och föräldrar , att det inte blir så smärtsamma avsked som i den traditionella där man mer övar på att säga hejdå under en längre tid. En annan fördel enligt pedagogerna är att föräldrarna blir mer aktiva i inskolningen och samarbetar mer. Jag som skriver och hälsar er välkomna är precis lika ny som läsåret.


Mitt namn är Lars Boije och är sedan första augusti ny rektor här på Pilagårdsskolan. Jag vill jobba som barnskötare och jag har hittat några jobb som skulle skicka mitt cv och skriva ett personligt brev som anpassar! Jag har inte så bra svenska och jätte osäkert för att skriva brev ! Jag har ingen utbildning inom branschen men jobbar som vikarie i skolor och förskolor och har själv två barn. Jag kommer också att komma ihåg resan till Ålan båtturen med Engelbrekt på Siljan, ”Stinky” som stod i fikarummet på Storgatan, när vi lurade Korsgren på Bosses Pianobar och självklart Jonas alla, i vissa fall väldigt förvirrade, visdomsord. Jag vet att många utav er har tyckt att jag varit sträng och nästintill elak ibland.


Tänk vad vi får uppleva. Ni lämnar det finaste ni har till oss. Tillsammans får vi upptäcka, leka, mysa hela dagarna.


Hejdå brev till föräldrar

Vi får träffa er föräldrar varje dag och berätta hur roligt vi har haft, hur duktiga barnen är och se hur stolta ni blir över era små barn. Det är lika mycket vi som borde göra en hyllning till er föräldrar. Vi började veckan med en inskolning, vi vill önska den nya familjen välkomna till oss på Killingen. Hoppas de ska trivas hos oss.


Tack för ett trevligt föräldramöte igår, roligt att så många kunde närvara. Protokoll från mötet mailas ut under nästa vecka. Min tumör växer och jag får inga fler chanser nu, men det finns saker jag kan göra för Kelli, säger han till Mirror.


För att få mer uppmärksamhet för insamlingen har han nu publicerat det brev han skrivit till Kelli, fullt av livsråd och ord hon kan bära med sig genom livet. Hur man skriver ett välkomstbrev till föräldrar Föräldrar är en nyckel till framgång för deras barn i skolan och fritidsaktiviteter. Sedan Camilla Andersson bild på brevet började spridas har den nyexaminerade läraren fått lovord från både kollegor och andra föräldrar. Det är extra kul med föräldrar som hör av sig och frågar vilken skola jag jobbar på och att de gärna skulle vilja att deras barn fick mig som lärare, säger Evelina Lago Unnestam.


Jessica Laners fina brev till sina elever fick dem att börja gråta Personuppgiftspolicy Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Välkommen att kommentera.


Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg