torsdag 28 februari 2019

Kärlek mellan mamma och barn

Mama är läsarnas mammagrupp de luxe, självklara mötesplatsen för alla fantastiska mammor. Just nu ingår: Eucerin-kit värde 745kr! Beställ smidigt online.


För ett barn är en trygg anknytning till minst en person nödvändig för att bli en trygg individ med god självkänsla, och för att själv kunna utveckla kärleksfulla relationer. Begreppet anknytning framställs ibland som mer komplicerat än det egentligen är.

Anknytning är i grund och botten starka känslomässiga band mellan människor. Att ha en sådan mamma gör att barnet växer upp med behovet att tillfredsställa henne. Barn till narcissistiska mammor uppfattar inte sig själva som individer med egna behov och önskningar. Vanligtvis blir de en avbild av vad deras mamma vill och gör allt som förväntas av dem.


Kärleken mellan en mamma och hennes barn är ovillkorlig, om det råder det ingen tvekan. Men relationer är inte alltid lätta. Därför vill vi dela med oss av några tips för hur du kan skapa starka band med dina barn.


Det handlar om att få en förståelse för och kunna komma överens med ditt barn så bra som möjligt.

Hon har också noterat att de yngsta barnens kärlek är friare och mer inkluderande än de äldres. Några begränsningar för vem eller hur många som kan vara föremål för känslorna finns sällan. Man kan vara kär i både killar och tjejer, mamma , kusinen, sin katt eller flera stycken på samma gång. Att visa ditt barn din kärlek kan göra det lättare för det att förstå de olika sätten som det kan ge och ta emot kärlek på. Kom ihåg: det finns inte någon kärlek som är mer intensiv och ömsesidig än den mellan en förälder och ett barn.


Bandet etableras och förstärks med konstant interaktion och ömsesidig kärlek. Magin i att vara mamma börjar verkligen med det där ögonblicket av ” kärlek vid första ögonkastet” efter förlossningen. Det där vackra ögonblicket som kommer när man placerar bebisen på mammans bröst och hon kan känna hennes hjärtslag, hennes gråt och hennes värme.


Det är då som bandet mellan mor och barn börjar etableras. Jag bor med min sambo,. Från det att barnet är cirka sex månader är det tydligare vilka dessa personer är.


Det är den eller de personer som barnet bland annat sträcker sig efter och kryper efter. Detta brukar vara väldigt tydligt när barnet är mellan ett och två år. Barn är många gånger långt smartare än vad vi vuxna kan föreställa oss och de här barnen är verkligen perfekta exempel på just detta. En engelsk sajt har sammanställt en rad svar där barn som är mellan och år gamla förklarar vad kärlek är för något och deras svar är verkligen helt underbara.


Inför Alla hjärtans dag vill jag dröja vid en form av kärlek som jag fått rika tillfällen att reflektera över som både pappa och barnläkare: förälderns kärlek till sitt barn.

Tony i romanen vill vara ett barn och de vuxna önskar att han skulle få vara det. Men alltid är det inte så lyckligt ställt för alla om man inte har haft det så bra förspänt ekonomiskt, säger Perera. För mig handlar boken om kärlek och vad det innebär att vara ett barn. Du kan nästan känna känslan mellan denna mamma och barnet.


En mamma och pappa har kärlek till varandra, men dock en annan kärlek till sina barn. Man har kärlek till sina föräldrar, syskon och till och med vänner. Vissa har kärlek till bestämda objekt som de inte kan klara sig utan i livet. Dottern har ingen riktig förståelse för mamman och hennes rätt till egna beslut, säger Eva Rydinger. I relationen mellan barn och föräldrar handlar det inte bara om föräldrarnas oförmåga att släppa taget – lika ofta verkar det som om barnen har svårt att se föräldrarna som självständiga individer, enligt Eva Rydinger.


Sådana frågor behöver ventileras och få svar, särskilt för den som har en diagnos inom autismspektrumet och har svårt att ”känna av”. Om man inte hittar svar och kanske får träna på hur man gör, kan funderingarna växa till verkliga hinder för att inleda vänskaps- och kärleksförhållanden. Men i morgon är jag ledig och ska njuta till fullo av dagen. Har även gått till och från jobbet (km x 2).


Så i kväll njuter jag i soffan med ömmande fötter och trötta ben. Barnet sover och sambon är hos vänner. Det sägs att de första barnbarnen får oss att förstå riktig kärlek. Det är ett band som går långt utöver blodsbanden, och det är en union mellan två generationer som kommer att lämna ett permanent avtryck. När barnbarnen anländer formas nya relationer mellan föräldrar och barn.


Många barn såg pappan som en person med högre status och det kan i sin tur leda till att pappor har större inflytande på barnen än mamman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg