fredag 15 februari 2019

Hoppfullhet

En hoppfullhet fanns där i luften och det var den som Jan på hemvägen använde som tillhygge för att mota bort den envist uppdykande känslan av anspändhet och de droppsmå stänken av besvikelse. Mer hoppfullhet ingav sen reportaget från Somaliland där kvinnorna till stor del tagit på sig ansvaret för landets utveckling. Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok.


Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för hoppfullhet är förtröstan vilket gör dem till synonymer.

Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet hoppfullhet. Reaktionerna på det nya avtalet mellan parterna dagen efter osar både hoppfullhet och misstro. Skoldebattören Åsa Plesner driver Tankesmedjan Balans tillsammans med kollegan Marcus Larsson och har länge belyst arbetsmiljöfrågan för landets lärare och andra yrkesgrupper inom välfärden. Under söndagen fick Grekland en ny regering som leds av Kyriakos Mitsotakis. Med egen majoritet är förhoppningarna stora att de skall infria sina.


Definition från Wiktionary, den fria ordlistan. Hoppa till navigering Hoppa till sök. Böjningar av hoppfullhet.

Hoppfullhet på svenska med böjningar och exempel på användning. Hitta information och översättning här! Om man däremot låter viktiga delar av samhället gå åt skogen, då leder hoppfullhet till just den naivitet och dårskap som nu i stor utsträckning präglar svensk politik. Lussenattens hoppfullhet fyller våra sinnen.


Nu kommer du med ljus i hår, du bär på hopp och glädje, lyser vägen framför oss så vi kan se allt gott. Alla ord är sorterade i bokstavsordning. Glosbe, online-lexikon, gratis.


Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Etikett: hoppfullhet Vi bryr oss om varandra. Vi skapar ett samhälle! Vi beskriver livet med värderingar. Vi formar och kopplar samman idéer.


Misstro och hoppfullhet präglar innovationssamarbeten Men den ledare som är beredd på detta, kan lyckas bättre i att navigera helskinnad ur stormen. Detta enligt forskaren Anna Brattström i en nyligen publicerad artikel i prestigefulla tidskriften Academy of Management Journal. Dr Barkley säger med eftertryck, ”Människor kan förlåta dina misstag, men dem kommer ALDRIG förlåta dig för hur du fick dem att känna”. En inspirerande återblick på en intressant yrkeskarriär.


En afton om Östersjön – hoppfullhet och hot berättar om vårt innanhav ur en rad olika perspektiv.

Geologi och folkvandringar, ekosystem och miljöpåverkan, handel och friluftsliv, säkerhetspolitiken och – framtiden. I december är det fortfarande mörkt när jag sitter och äter frukost. Mer information om hoppfullhet.


Vi har totalt en synonym till hoppfullhet , men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för hoppfullhet inlagda i vår databas ännu. Efter ett grönt ljus i EU–parlamentet ska frågan slutligen avgöras i ministerrådet och vi känner stor hoppfullhet. Utrikesminister Margot Wallström (S) märkte en viss hoppfullhet om möjligheter till mer dialog och direkta möten mellan Nordkorea och Sydkorea när hon träffade sin sydkoreanska kollega Kang Kyung–Wha i Seoul.


Det melankoliska finns med andra ord representerat här, men helt mörkt blir det sällan. Texterna har fler dimensioner än så och tillsammans med arrangemangen formar de en hoppfullhet som växer med lyssningarna. Krönika Nyårsaftonen är skiljelinjen mellan början och slutet.


Lite som livet och döden om man tror på återfödelsen. Jag känner mig på ett mycket allmängiltigt plan ”hoppfull”. Det gäller inte bara mig, jag känner mig hoppfull för andra också.


Känner hoppfullhet inför att de kommer att få det de vill ha, att saker och ting kommer att ordna sig och att det blir till det bästa för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg