onsdag 27 februari 2019

Kreta berg

Följ med Apollo till Kreta. Boka din drömsemester redan idag! Här finns de bästa familjehotellen. Spara upp till i Kreta. Läs omdömen och boka nu!


Kreta är 2km lång och km bred och därmed störst av de grekiska öarna.

Kreta ligger längs 35:e breddgraden, vilket är i jämnhöjd med bland annat norra delarna av Marocko, Algeriet och Tunisien. Berg i Kreta : Se omdömen och bilder för berg i Kreta , Grekland på TripAdvisor. Artiklar i kategorin Berg på Kreta Följande 2sidor (av totalt 304) finns i denna kategori. Kreta är den största av de grekiska öarna med sina 2gånger kilometer, och näst störst i de östra delarna av Medelhavet.


Förutom den lilla ön Gavdos som ligger kilometer bort så är det också den sydligast belägna ön. Kretas berg bildar en kontinuerlig kedja från ena sida till den andra, och gör Kreta mer imponerande ut än vad den är ytmässigt. Ca km söder om Kreta ligger Europas sydligaste plats – den bebodda ön Gavdos.


Fyra stora bergskedjor finns på Kreta : Lefka Ori, Psiloritisbergen, Lasithibergen och Sitiabergen.

Guide till Kreta Resa till Kreta. Det går att hitta reguljärflyg från Sverige direkt till Chania med Primera Air och Norwegian. Möjligheten finns också att fynda billiga biljetter med Ryanair.


Flera charterarrangörer säljer också paketresor såväl som flygstolar. Vädret på Kreta bjuder på mycket sol och värme. Bada är en annan semestersyssla som vi rekommenderar.


Men det sjätte barnet, som var Zeus, gömde Rhea undan i en grotta på Kreta. När Zeus vuxit upp tog han strid med sin far. Striden mellan Zeus och Kronos och de äldre gudarna antas symbolisera kampen mellan de förgrekiska folken och de invaderande grekerna. Liksom grekerna avgick Zeus med segern.


Upp till rabatt i Kreta. Sista minuten-erbjudanden. På den pittoreska ön Alonissos kan den naturfrälste se fram emot en helt oslagbar friluftssemester. De pinjeklädda bergen är bedårande vackra och under din resa till Alonissos väntar goda möjligheter till både utmanande vandring och inspirerande dykning som med lite tur bjuder på häftiga möten med djurlivet under ytan.


Sevärdheter i Kreta : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Kreta , Grekland på TripAdvisor. I bergen finns högplatåer med bördig jord där bland annat apelsiner, oliver och vindruvor odlas. Foto: Markus Olsson) Kreta är en ö som bjuder på allt.

Kreta , Lefka Ori: En bergskedja av unik natur med många höga toppar och spektakulära raviner. Lefka Ori är den bergskedja som dominerar landskapet på västra Kreta. Lefka Ori, eller Vita Bergen som de heter översatt från grekiskan, sträcker ut sig över ett stort område – bergskedjan är km lång och km bred. Kreta var centrum för Europas äldsta civilisation, den minoiska, och ön har varit under styre av bla italienare och turkar vilket syns i många bevarade byggnadsverk och den varierade, hälsosamma matkulturen.


Vi vandrar uppför Samariaravinen – den största attraktionen på Kreta. Vi går från mybnningen till den övergivna byn Samaria halvvägs in i ravinen, och vänder sedan tillbaka (ca km). Det betyder att vi på förmiddagen sliper dom flera hundra vandrare som strömmar nerför ravinen i motsatt riktning.


Med en halv miljon invånare är Kreta Greklands största och även sydligaste ö, belägen lika nära Afrika som Europa. Uppe i Lefka Ori- bergen på västra Kreta ligger den storslagna Samariaravinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg