onsdag 9 januari 2019

Världens säkraste flygbolag 2016

Flyg billigt med Seat24. Billiga populära destinationer. Jämför och hitta billiga flyg. Hitta lägsta priset innan du bokar. SAS finns med på listan över världens säkraste flygbolag.

På topp-20-listan återfinns två nordiska flygbolag – Finnair och SAS. Finnair får stjärnor i säkerhet och fem och en halv i servive. SAS får sju stjärnor i säkerhet men bara tre och en halv stjärnor i service.


Varje år listar Airline Ratings vad de anser vara de säkraste flygbolagen i världen. Norwegian får bara fem av sju stjärnor i säkerhet men fyra i service. När man framhåller Qantas som årets säkraste flygbolag motiverar man det med att världens äldsta aktiva flygbolag har under sin 98-åriga historia samlat på sig ett förbluffande rekord vad gäller införandet av innovationer inom drift och säkerhet - och betraktas sedan länge som branschens mest erfarna flygbolag.


SAS hör till världens säkraste flygbolag.

Finnair, KLM och Lufthansa finns också i toppen, men allra säkrast är australiska Qantas. Australiensiska AirlineRatings. I analysen ingick 4flygbolag världen över och bland annat undersöktes anmärkningar från myndigheter, antal rapporterade incidenter och statistik på dödsfall per flygbolag när man kom fram till resultatet. Foto: Istock Statistiken kommer från Airlineratings. Men världens säkraste flygbolag är inte längre Finnair.


Air New Zealand 007. Det är säkert att flyga! Antalet dödsfall tack vare flygolyckor var faktiskt (noll!) till antalet. Här räknas inte terrordåd in utan rena olyckor med flygplan. Precis som tidigare år domineras årets lista av flygbolag från Asien.


Av topp 20-listan är nio flygbolag asiatiska. Finnair rankas på plats 2 Norwegian på plats och SAS hamnar först på plats 65. Letar du efter flygerbjudanden?


Att flyga är ett av de säkraste sätten att resa på, men vissa flygbolag är fortfarande säkrare än andra. När Skytrax World Airline Awards hölls i somras delades flera olika priser ut.

Här listar SvD Näringsliv topp i den mest prestigefyllda kategorin: världens bästa flygbolag. När bolagen rankas har Airlineratings analyserat data från 4olika flygbolag för att sedan ta fram de säkraste. De tittar bland annat på revisioner från regeringar, luftfartsstyrelser och ledarorganisationer. Sju flygbolag hamnar längst ned på listan och betraktas alltså som de farligaste.


Finnair är världens säkraste flygbolag och ett av de äldsta med nästan 1år i bagaget. Världens säkraste flygbolag : 1. Finnair lyfter från Arlanda, Bromma, Göteborg, Luleå, Norrköping, Umeå och Visby och tar dig till hela världen i rymliga och säkra flygplan. Vissa av dem säkrare än andra.


Qatar Airways är världens bästa flygbolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg