torsdag 10 januari 2019

Engelska uppsats åk 9

Uppsatser om ENGELSKA åK 9. Här ges exempel på olika typer av uppgifter som har förekommit och kan förekomma i nationella prov i årskurs 9. Provuppgifterna kommer framför allt från utprövningsmaterial som inte använts i prov, men också från tidigare givna prov, som inte längre omfattas av sekretess. Exempel på bedömda elevtexter. Underlaget för exemplen är uppgiften A Letter to CONNECT, i vilken det finns ett brev som ska besvaras.


Denna skrivs under lektionstid.

Litteratur: Klassen ser filmen Freedom Writers och arbetar med uppgifter till filmen. Slutligen redogör eleven även för sin personliga åsikt kring användningen av dödsstraff. Språkövning – en uppsats som skrivs i svenska, engelska eller något annat språkämne, där huvudfokus ligger på att kunna skriva en språkligt bra text, och kanske även att förstå litterära texter (t.ex. om uppsatsen går ut på att skriva en kommentar till en bok). På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.


Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Det nationella provet i engelska i årskurs består av tre delprov med fokus på muntlig produktion och interaktion, receptiv kompetens och skriftlig produktion och interaktion. Två av provets delprov ska göras på bestämda datum. Den muntliga delen ska göras under en provperiod på höstterminen.


Jag som ansvarar för Lektionsbanken heter Fredrik Sandström och är lärare i svenska åk 7- på Gäddgårdsskolan i Arboga.

Magnus Cederlöf, fritidslärare på Slagstaskolan i Eskilstuna, bidrar med tips till fritidshemmet på sajten. I engelska B däremot blir det jobbigare, för där måste du vara ordentligt påläst när du skriver nationella uppsatsen. Att vara duktig på engelska och ha bra flyt på språket är inte allt, utan det gäller att ha bra argument och ett bra innehåll helt enkelt. Att skriva uppsats (på engelska ) Planering är A och O! Här följer ett förslag på arbetsmodell när du fått ett ämne att skriva o Tänk!


Vad skulle man kunna skriva om och varför? Kasta ner alla idéerna som börjat flöda på ett papper (brainstorming) Läs igenom idéerna och fundera på vilka som är. Förberedelse inför nationella prov.


Datum för nationella prov i svenska. Delprov C, uppsats : torsdagen den mars kl 8. Vi har fått i uppgift att skriva en uppsats som får handla i princip om vad som helst. Jag har valt att skriva om jordbävningen i chile. Min engelska är sämst och jag är hemskt dålig på allt som har med den där grammatiken, samt använder fel ord.


Skulle vara tacksam om någon ville hjälpa mig lite, här nedan följer en text jag skrivit. Lab Series for hygiene and health. De flesta av våra publikationer går att ladda ner som pdf. Ett fåtal publikationer går även att beställa tryckta.


De har en knapp med texten ”Lägg i. Det engelska språket omger oss alltmer i vardagen.

Spela dessa engelskaspel så att du kan, vågar och vill använda engelska i olika situationer. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Engelska. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet.


Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn. Här hittar du mängder av uppsatser i ämnet Engelska som du kan inspireras av. Använd våra goda exempel för att få lite hjälp på traven när du skriver din egen uppsats i Engelska. Hjälper dig med nationella prov i svenska, engelska och matematik.


Bli bättre på att skriva och läsa olika genrer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg