tisdag 8 januari 2019

Dinosauriernas tid film

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Detta är den första naturhistoriska dokumentären om dinosaurier. Serien har återskapat tidsepoken då dessa förhistoriska jättar regerade vår planet, i sina rätta element.


Dinosauriernas tid film

En kombination av klassisk naturhistorisk teknik, modern datateknik och de senaste arkeologiska fynden blåser liv i det mystiska och spännande kring denna tid. DINOSAURIERNAS TID är den första naturhistoriska dokumentären om dinosaurier. Dokumentärserie i tre delar om när dinosaurierna härskade på jorden.


Gud utrotade dessa stora djur för de hade gjort sitt. Människan kan inte leva tillsammans med köttätande monster som Dinosaurien som de flesta av dem var. Och nu kunde livet ta sin form och de första människorna gjorde resten fram tills allt stort klart och Gud skapade dagens människa Adam och Eva.


Filmen kombinerar datoranimerade figurer med miljöer och bakgrunder i spelfilm. Dinosaurier är Disneys första datoranimerade långfilm som inte producerades av Pixar. Enligt Guinness rekordbok är serien den per minut dyraste dokumentärserien som producerats.


Kenneth Branagh var berättarröst när serien visades på BBC. På senare tid har man hittat dinosaurier med bevarade fjädrar bland såväl dromeosauriderna som andra coelurosaurier. Dessa fynd ansågs tidigare vara det dittills starkaste beviset på att fåglarna är ättlingar till dinosaurierna.


De senaste fynden av befjädrade dinosaurier visar att några äkta dinosaurier trots allt kanske kunde flyga. Denna roliga, hjärtliga och originella berättelse visar hur dinosaurier utvecklats till sofistikerade och stoiska varelser medan människor blev kvar på den lite vildare sidan. Filmen följer en ung dinosaurie vid namn Jakob, som ger sig ut på ett stort äventyr med sin mänskliga vän Spot. I det tekniskt överlägsna formatet gick nämligen filmen först upp i USA.


Jämför priser på Dinosauriernas Tid DVD- filmer. Handlingen är tunn, men trickfilmningen mycket välgjor med flera dinosauriearter man annars inte ser på film. Forntiden - Dinosaurier Sot dödade dinosaurierna Nya beräkningar visar att Yucatánhalvön i Mexiko var ett av få ställen på jorden där ett asteroid- nedslag kunde leda till dinosauriernas död. När dinosaurierna hade dött ut ändrades jorden på flera sätt.


Dinosauriernas tid film

Klimatet blev annorlunda - på många platser blev det svalare än förut. Många nya växter dök upp. Viktigast av dessa var gräset, som var näringsrikt och växte snabbt tillbaka när det blivit avätet. Under flera år har Tim Haines lett ett projekt för att med avancerad datorteknik väcka dem till liv på nytt, som om kameran varit där! Vi går 2miljoner år tillbaka, till början av dinosauriernas tid.


Vi beger oss ungefär miljoner år tillbaka i tiden. Det var varmt, ungefär som vid medelhavet men fuktigt och med en frodig grönska. De här var de första reptilerna som reste sig upp på bakbenen och gick ungefär som stora fåglar gör idag. Forskarna är ganska säkra på att herrerasaurierna är dinosauriernas förfäder. De levde i slutet på trias, och trängdes kanske undan när bättre utvecklade dinosaurier dök upp.


I kväll börjar SVT visa den brittiska storsatsningen Dinosauriernas tid , som skildrar hur jättedjuren föddes, levde och dog. Samma teknik som i filmer. När den sändes i BBC förra året slog serien tittarrekord för naturprogram. Nu för tiden tror man att de är dinosauriernas närmsta släktingar. Däggdjuren började nu växa och tog snart över jorden som den starkaste livsformen.


Men dinosaurierna lever vidare i böcker, filmer och leksaker. Och nya fakta om dinosauriernas liv kommer hela tiden. Vill du läsa mer om dinosaurier ? På dinosauriernas tid fanns ingen snö” De är stora, de kan slåss och så är det lite mystiskt att de levde för så länge, länge sedan och plötsligt försvann. På förskolan Pandan i Katrineholm är intresset för dinosaurier stort.


Andy och Harriet jobbar med dinosaurieavdelningen på Naturhistoriska museet. Vad Harriet inte vet är att Andy hittat en tidsmaskin på museet som gör att han kan. Den ses även i The Animal World.


Tyrannosaurus rovdjuret i filmen Planet of the Dinosaurs, den har också en stor roll i alla Jurassic Park- filmerna. Disney har också med en Tyrannosaurus i sin film Familjen Robinson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg