torsdag 31 januari 2019

Nyttig enkel mat

Särskilt kan vardagar vara utmanande, då tiden inte alltid räcker till och det är lätt att ta till snabba genvägar som inte alltid väller över av frukt och grönt. Hoppas vi kan hjälpa dig att hitta enkla och nyttiga rätter! Kyckling och tabbouleh är ett nyttigt och enkelt val till middagen.


Ofta används bulgur eller couscous till tabbouleh, men i det här receptet använder vi quinoa, som har mer protein och därför mättar bättre. För dig som kämpar med att få till en balanserad vardag - här har vi letat upp nyttiga middagar.

Goda och hälsosamma recept med mycket. En enkel tonfiskröra med ett gäng grönsaker och ett gott bröd (ha ett knäcke-paket nära till hands på jobbet) är allt som behövs för en snabb och god lunch. Efter att julhelgerna är över brukar många vara trötta på godis och rester, för att istället längta efter sun fräsch och vällagad mat. Här är goda och nyttiga recept som är perfekta att njuta av i vinter!


Här hittar du massor av recept på god och nyttig mat och dryck samt tips på näringsrika livsmedel som passar till frukost, lunch och middag. Recepten passar både dig som tränar och dig som bara vill äta lite nyttigare. Då är det lätt hänt att trist halvfabrikat eller halvtrist hämtmat hamnar på tallriken – till liten glädje och liten nytta.


Några av våra läckra, nyttiga och framför allt goda recept.

Vilket blir din favorit? Perfekt när du vill äta gott och hälsosamt men har ont om tid – den nyttiga snabbmaten. Samma gamla vanliga mat på middagsbordet? Få ny inspiration med MåBra:s sunda veckomeny! Varje vecka sätter vår viktcoach ihop en komplett matsedel med nyttiga recept – perfekt för dig som vill äta nyttigt och äta dig mätt.


I Mat på minuten: matlåda och storkok hittar du bra recept på rätter som du kan frysa in eller ta med till lunch i matlådan. Böckerna innehåller ungefär enkla recept för den som vill ha sund och smakrik mat utan att stå i timmar i köket. Här bjuder vi på några av recepten ur böckerna. Vardagens middagar ska snabbt och enkelt kunna svängas ihop utan att man ska behöva tumma på den goda smaken.


Nyttig mat som är lätt att laga! Med MåBra:s recept lagar du enkelt nyttig mat – både frukost, lunch mellanmål och middag! Perfekt för dig som äter GI, LCHF eller för dig som bara vill minska på sockret.


Vi har pratat med Sally Jönsson, skaparen av bloggen ”Skippa Nudlarna”, om hur enkelt och viktigt det är att laga nyttig mat även om man bor ensam och har en tajt budget. Tänk att du lagar mat till någon annan. Du är också värd en bra måltid även fast du är själv!


Men den klassiska snabbmaten kan faktiskt vara både nyttig , full av smak och kan avnjutas med gott samvete. Exempel på generellt nyttiga livsmedel.

Här nedan listar jag ett par exempel på livsmedel som jag rent generellt betraktar som ” nyttig mat ”. Min tanke är att listan nedan ska kunna fungera som något av en inköpslista för dig som tycker att det är svårt att hitta bra mat. Det ska vara enkelt och framför allt gott att laga en nyttig middag. Perfekta för lunchlådan!


Här har vi samlat våra bästa recept som passar lika bra till vardag som fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg