fredag 14 december 2018

Järnsulfat mossa

Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Här kan Du köpa ett brett sortiment av kvalitetsprodukter till rätt pris. Du hittar garanterat dina must haves hos oss. Mossan dör snabbt och blir då svart.


Vattna ut och sedan svartnar mossan.

Därefter är det viktigt att återställa Ph-värdet, det vill säga den försurning som järnsulfaten orsakar. Järnsulfat hjälper tillfälligt mot mossa. Gödsla då med Algomin gräsgödsel. Produkten får endast användas som gödsel i grönytor och odlingar. Säkerhetsdatabladet hittar du här.


Innan medlen kan användas på gräsmattan måste de spädas ut med vatten så att pulvret löses upp och kan spridas effektivt över hela grönområdet. FerroGent Granulat järnsulfat.

När mossa kommer i kontakt med järnsulfat kommer den att svartna och dö. Näringsbrist leder till att gräset får sämre konkurrenskraft, något som mossan inte är sen att utnyttja. En välgödslad och välmående gräsmatta är det bästa botemedlet mot mossan ! Läs mer om hur du gödslar gräsmattan. Man kan även använda mossmedel som innehåller järnsulfat. Det dödar mossan , men inte gräset.


Mossa trivs där gräset inte trivs - oavsett höjd. Ta bort mossan , vertikalskär, stödså och gödsla så slipper du mossan framöver. Detta ger bättre vinterhärdighet och hjälper gräsmattan att komma igång på våren.


Sprid ut höstgödsel i oktober. Var noga med att kratta gräsmattan innan vintern. Mot mossa används främst järnsulfat , som enligt Peter Bergkvist inte har några särskilt allvarliga effekter på miljön. Däremot används ofta stora mängder mossmedel, eftersom man måste upprepa behandlingen.


Alternativa metoder – Man kan ifrågasätta behovet av dessa medel. Har en skuggsida som får extradusch då mossan är envis och kommer på nytt.

Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. Egenskaper för Gräsgödsel Granngården Mossa , kg Gräsgödsel Mossa är ett organiskt baserat välprövat och långtidsverkande gräsgödsel med järnsulfat som med fördel används i gräsmattor med mossa. Den långtidsverkande effekten ger ett friskt och starkt gräs som står emot såväl slitage som vinterns påverkan. När järnsulfatet neutraliseras av syre återgår pH-värdet till neutralt igen.


Svenssons trädgård kan järnsulfatet vara en som skänk från ovan. Många är vi som har problem med att det växer mossa och ogräs i vår trädgår även om mossor är mjuka och sköna så är de inte. Döda alltid mossan med ex järnsulfat innan du använder mossrivare eller på annat sätt försöker ta bort mossan. Annars sprider sig mossan ! Eftersom järnsulfat ger ett lägre pH på jorden är det en fördel att kalka efter man tagit bort mossan. Varför tar mossan över?


En annan ännu bättre metod att bli av med mossa är att gödsla lite var dag och klippa gräset varje dag. Bästa metoden är att använda en robotklippare eller om man vill kombinera allt på en gång så köp ett eller två får. Fördelen med Nordsjöprodukten och mot ALG gentemot min tidigare använda Biltemaprodukt är att man kan blanda till lite högre koncentration om man har lite mossa som ska bort.


Ref Nelson som har som kan appliceras om mycket mossa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg