torsdag 20 december 2018

Posao u svedskoj 2017

U sljedećih par koraka objasnit ćemo Vam kako do posla u Švedskoj. Ove godine Švedska ambasada izdala je listu tražnih zanimanja za ovu godinu – ovogodišnja lista zanimanje – POGLEDAJ OVDJE 2. Kako naći posao u Švedskoj? U skladu sa informacijama koje smo pronašli na sajtu Ambasade Kraljevine Švedske u Beogradu, objasnićemo korake kako se možete zaposliti u Švedskoj. Prvo i osnovno što treba da uradite jeste da obezbedite poslovnu ponudu za posao.


Za posao u Švedskoj možete da se prijavite preko EURES sajta na sledećm linku.

Ukoliko tražite posao u Švedskoj u ovom delu našeg sajta možete naći odgovore na najčešće postavljana pitanja u vezi sa ovom temom. Naš sajt se ne bavi posredovanjem u pronalaženju posla. Ovim tekstom želimo da pomognemo svima vama koji želite da se zaposlite u Švedskoj.


Zanimanja za kojima postoji velika potražnja u Švedskoj navedena su na listi koja se redovno dopunjava. Ovo znači da, ukoliko vas poslodavac poziva na razgovor za posao u jednoj od dolenavedenih profesija, za radnu dozvolu možete aplicirati iz Švedske umesto da se vratite u domovinu i podnesete zahtev odatle. U Hrvatskoj vozači autobusa zarađuju i više od 8evra, već u Sloveniji ta brojka je duplo veća, a u nekim evropskim zemljama i preko 2. S druge strane, rad na gradskim linijama je najteži.


Ja sam posao nasao u Svedskoj preko agencije careercenter i mogu vam reci da su profesionalni i vrlo korektni,sve sto je receno tako i jeste,za radnu dozvolu sam cekao malo vise ali napokon sam krenuo sa radom i svima erporucujem da ako zele da idu da rade mogu naci posao sigurno,samo je potrebna volja i zelja.

Potreban posao u Svedskoj ,medicinska sestra sam,majka dvoje dece,udata. Samo legalan posao dolazi u obzir zbog spajanja porodice,radila bi I bilo sta drugo ali da je legalno I posteno. Govorim Engleski,imam Srpske papire. Navedite zanimanje ili izaberite kategoriju da vidite sve poslove u Švedska koje su dostupne na Webu. Sa Jooble lako možete pronaći posao u Švedska.


Sada ste na stranici Posao Švedska. Da vidite više gradova, molimo odaberite grad u desnom donjem dijelu stranice. Bez registracije, možete da postavite oglas u brojnim kategorijama: posao u inostranstvu, lični kontakti, brak u inostranstvu, sezonski poslovi, izdavanje i kupovina ili prodaja stanova i kuća. Mi vam pružamo najbolju uslugu, kroz brzo i lako oglašavanje kao i pretragu više desetina hiljada oglasa. Kao prvo vam mogu reci da je mnogima lakse naci posao nego stan.


Posao u Svedskoj je sam po sebi posebna prica. No, kako go valja doci dobro pripremljen. Znaci naoruzan strpljenjem i upornoscu, prevedenim diplomama (ko ih ima), kvalitetno napisanim CV i najvaznije – sto boljim svedskim. Share this Page with friends to help more people learn about it.


Svi poslodavci radije zapošljavaju nekog ko je već na evidenciji nezaposlenih u Švedskoj. Neophodno je da imate iskustva u građevini. Poslodavac obezbeđuje smeštaj i put.

Znanje stranog jezika potrebno. Rad na odredjeno vreme. Odgovorne i pozitivne osobe. Svakodnevni rad sa decom. Detaljne informacije pročitajte u nastavku oglasa na izvornom sajtu.


U Švedskoj se na poslu uglavnom koristi švedski, ali i engleski jezik, koji je dovoljan za većinu radnih mjesta. Naravno možete ići i na neki kurs švedskog jezika, kako biste olakšali život i rad u toj zemlji, i bili u prednosti u odnosu na ostale radnike. Da biste dobili radnu dozvolu, prvo morate imati radni poziv. Prvo pronađite posao , tako da poslodavac jamči za vas. Suprotno općem mišljenju, Šveđani ne dijele socijalnu pomoć šakom i kapom i stranci koji tek stignu na nju nemaju pravo.


Tek kad imate siguran posao , može se podnijeti zahtjev za spajanje obitelji, upozorava jedan Hrvat koji je prije pet godina otišao u Malmö. Rešila sam da okušam sreću preko grane“ i potražim posao u nekoj od obećanih zemalja. Izbor je pao na Stokholm, a ja sam rezervisala avionsku kartu i otišla kod koleginice sa fakulteta koja je pronašla posao u prestonici Švedske - započinje svoju priču ova Srpkinja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg