tisdag 18 december 2018

Engelska texter åk 9

Här ges exempel på olika typer av uppgifter som har förekommit och kan förekomma i nationella prov i årskurs 9. Provuppgifterna kommer framför allt från utprövningsmaterial som inte använts i prov, men också från tidigare givna prov, som inte längre omfattas av sekretess. Exempel på bedömda elevtexter. Underlaget för exemplen är uppgiften A Letter to CONNECT, i vilken det finns ett brev som ska besvaras. Talad engelska och texter från olika. Jag som ansvarar för Lektionsbanken heter Fredrik Sandström och är lärare i svenska åk 7- på.


Engelska texter åk 9

Strategier för att uppfatta detaljer och sammanhang i talat språk och texter , till exempel att anpassa lyssnande och läsning efter framställningens form, innehåll och syfte. Olika sätt att söka, välja och värdera texter och talat språk på engelska från Internet och andra medier. Basläromedel i engelska för årskurs 7- som utgår från individen. Texttyper av varierande längd och svårighetsgrad som kan anpassas efter elevens behov.


Textböckerna finns som digitala böcker med inspelade texter. Testa ett provabonnemang i dagar innan du bestämmer dig för om det är något för dig och dina elever. Level (grön) är den lägsta nivån och motsvarar att eleven lärt sig engelska under tre år. I engelska i åk har alla elever i Sverige också ett nationellt prov.


Provet består av del A muntliga uppgifter i att tala och samtala på engelska. Del B läsa och förstå olika engelska texter , del C skriva en skrivuppgift på engelska. När vi arbetar med engelska texter låter jag varje elev själv välja vilka glosor de ska ha i läxa. Jag använder då denna blankett, där de snyggt och prydligt får skriv in de ord de väljer.


Tydligt talad engelska och texter från olika. Jättebra texter om framförallt europeiska ungdomars liv, saxade från olika länders tidningar. På samma site kan man välja andra kategorier än education (hälsa mm) och får då fram texter kring detta ämne.


Engelska texter åk 9

Perfekt inom temaarbete. LOL är ett basläromedel i engelska för grundsärskolans årskurs 7- 9. Eleven får följa fyra engelska ungdomar, som går i skolan, umgås, talar om livet och älskar att berätta roliga historier för varandra. Portalen innehåller ett stort urval med texter av bland annat Lewis Carroll och nobelpristagaren Nadine Gordimer.


Biblioteket innehåller även material skrivet speciellt till oss av mer okända författare. Ett samlingsrum för länkar och program inom språkinlärning. Bli bättre på tyska, svenska och engelska , genom att läsa, lyssna, interagera och producera. På denna sida hittar såväl elever som pedagoger en uppsjö länkar och sidor att använda vid språkinlärning - sin egen eller andras.


Engelska texter åk 9

Till serien finns också webbaserade lärverktyg. Inspelade texter och hörförståelseövningar finns tillgängliga kostnadsfritt på gleerups. Happy Textbook Year Happy Year innehåller tio tematiska units. Varje unit är indelad i A–C texter i stegrad svårighetsgrad.


Engelska åk Här kommer du att hitta arbeten som passar till det vi jobbar med i klassrummet. Du kan börja med att klicka här på bilden och välja en saga under S att lyssna och titta på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg