onsdag 5 december 2018

Energimarknaden

Oberoende affärsnyheter inom försäkring, pensioner, fond och bank, läkemedel och apotek, telekom och energi. Bonnier News samlar de Bonnierägda dagstidningarna och företag med angränsande verksamhetsområden. Genom att värna om det fria ordet samtidigt som vi driver den. Energimyndigheten sammanställer rapporter om utvecklingen på energimarknaderna för el, olja, naturgas och biobränslen.


Energimarknaden står otvetydigt inför en enorm omställning. Lösningen på klimathot och ökade energibehov är som bekant inte en, utan består av många pusselbitar.

Utmaningarna för branschen är flera. Tre år senare avskaffades kravet på timmätning för att. Det är några av de frågor som nationalekonomerna Tommy Lundgren, Jesper Stage, Thomas Tangerås och Björn Carlén utrett på SNS uppdrag. En rad nya energislag slår sig in på marknaden i allt högre tempo, samtidigt som kol och kärnkraft fasas ut. Utgå från vad kunden vill ha och våga göra.


Med elmarknad avses den marknad som byggs upp av affärsrelationerna mellan de aktörer som är inblandade i produktion, leverans och konsumtion av elektricitet och. Bolagen på den svenska energimarknaden möter olika spelregler till följd av att lagstiftningen ser olika ut beroende på vem som står som ägare. Särskilda regler gäller för de kommunala energibolagen vad gäller deras möjligheter att expandera utanför kommunen och att erbjuda andra tjänster än energitjänster.


Därför kommer vi till hösten gå ut och informera hela energimarknaden om riskerna om att oseriösa aktörer nu vill komma in på den här marknaden, säger Alma Olofsdottir, internationell samordnare för momsbedrägerier på Skatteverket.

De som ligger steget före har fått upp ögonen för att den stora, och än så länge ganska orörda energimarknaden , har blivit intressant för nytänkande startups. En av de första aktörerna som sett ett behov att fylla, på den tidigare väldigt reglerade marknaden, är energi-startupen Alltid. För regeringar, offentliga myndigheter och lagstiftare på energimarknaden erbjuder vi rådgivning som bidrar till att bygga upp effektiva och transparanta nationella och internationella energimarknader. Här hittar du information och kunskap om elmarknaden, lagar och regler, nyheter med mera.


Du hittar även en del användbara länkar här. Globalt uppfattas energimarknaden framför allt som internationell oljehandel. Också EU:s energimarknad präglas av bränslen, särskilt naturgas, som unionen är beroende av att importera.


Vid sidan av naturgas strävar EU efter en gemensam inre elmarknad så att elen kan röra sig fritt mellan medlemsstaterna. Vi är främst till för dig som är specialiserad inom energimarknaden och för dig som avser att förbättra ditt erbjudande inom solenergi. Senergia erbjuder och ger tekniskt affärsstöd till dig som är ett professionellt bolag och är entreprenör inom branschen. Elpriset sätts utifrån tillgång och efterfrågan av el, som i sin tur påverkas av flera faktorer.


Det kräver både kunskap om detaljer och förmåga att fånga de många delarna till en helhet. Genom åren har Sweco byggt upp bred expertis på el, bränslen och fjärrvärme när det gäller analys och utveckling av nationella och internationella energistrategier. Digitaliseringen skapar nya affärsmodeller när energimarknaden ställer om. Särskilt utmanade blir det för energiaktörer som måste gå ifrån sina tidigare affärsmodeller. Vad kan vi lära oss från andra branscher för att attrahera nya kunder i tider av disruptivomställning?


Den skandinaviska energimarknaden förändras snabbt. Utvecklingen präglas av ny mer liberal lagstiftning, alternativa affärsmodeller med kunden i fokus och ökad konkurrens över landsgränserna. Samtidigt kräver kunderna lägre priser, bättre service och hållbara produkter.

Den svenska energibranschen står inför utmaningen att möta kundernas höga krav på digitalisering och mer individanpassad service.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg