tisdag 11 december 2018

Hitta dina vänner med mobilen

Det är lätt och roligt att styra tv:n med mobilen. Med hjälp av den välbekanta pekskärmen kan du snabbt skriva en sökfråga, bläddra, köa, stjärnmärka med mera. Särskilda knappar för uppspelning, paus, volym osv. Vad gäller integriteten så väl­jer man enkelt vil­ka vän ­ner som du delar din posi­tion med och du kan även ange att bara dela ut din posi­tion till vis­sa vän ­ner under en begrän­sad tid.


Exem­plen som Apple ger är att man under en dag i nöjes­parken delar sina posi­tion­er med vän ­ner­na eller famil­jen. Hitta rätt med mobilen Jämförande test: Kan din smartmobil verkligen ersätta en dyr och avancerad bil-gps?

Vår testare har flyttat från skrivbordet till en liten Hyundai iför att hårdtesta sex stycken navigations-appar för mobiltelefoner. Med ett enkelt knapptryck på datorn eller mobilen får du svar direkt. Rent praktiskt är målet i geocaching att hitta gömda burkar och skriva sin signatur på den pappersremsa man hittar i burken.


Efter att du signerat loggboken får du även lov att logga på Internet. När iCloud har hittat din mobil kan du välja att spela upp lju lägga in ett nummer (som du kan nås på) som visas på din borttappade mobil eller helt enkelt radera allt innehåll på den. Du kan se dina vänner eller familjemedlemmar live på en karta. Du kan också få statistik om vem du spenderar tid med och var du gör det eller se hur mycket batteri dina vänner har kvar i mobilen.


Dela med en Spotify-kod.

Spotify begär åtkomst till mobilens kamera för den här funktionen. Läs mer om information du delar med Spotify. Tryck på på det du vill dela.


Eller tryck och håll ned tills alternativen visas. Du hittar koden under omslagsbilden. Det finns dock en risk för att den samlar information från din mobil eller dator. Om dina vänner har gett spelappar tillgång till sina vänlistor kan apparna, utan dina vänners aktiva val, kontakta dig för att få dig att börja spela.


Med Acrostify kan du skapa ett hemligt meddelande med din Spotifylista, där begynnelsebokstaven i varje låttitel är en bokstav i ditt meddelande. Klarafy analyserar en av dina spellistor och försöker hitta klassisk musik som motsvarar det du lyssnar på. Fler appar hittar du på utvecklarnas hem på Spotify här. Live focus-läget livar upp dina selfies med Dual Front-kameran.


Effekten gör bakgrunden suddig (bokeh-effekt) och framhäver motivet – du och dina vänner. Du kan dessutom justera fokusen efteråt efter egen smak. Och genom att aktivera Beauty-effekten innan du fotar får du oslagbara selfies och gruppselfies. Sammanför personer med gruppvideo- eller röstsamtal med upp till personer.


Skicka meddelanden till dina vänner på ett ögonblick och lägg till upp till 3personer i en gruppchatt. Ring till mobiler och fasta telefoner till låga avgifter (Skype-till-Skype-samtal är alltid gratis). Utrustad med Bluetooth kopplar den upp sig till dina enheter och släpper sedan aldrig greppet.

Tappar du bort din mobiltelefon, trycker du två gånger på Tile Mate Pro för att telefonen ska ringa på högsta volym, även om den är på ljudlös. Om det inte hjälper är mobilen troligtvis på eget äventyr. Logga in med din mailadress och följ stegen.


Eftersom det är du som kund som har aktiverat funktionen, är det också du som ska stänga av den. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig utan du kan vända dig till Apples support för hjälp. Nå vänner som inte är online med billiga internationella samtalskostnader till mobiler och fasta telefoner.


Privata konversationer Håll dina känsliga konversationer privata med slutpunkt-till-slutpunkt-kryptering med branschstandard. Det finns flera lösningar som gör att du kan hitta din förlagda mobil eller dator. Till och med efter din mobil blivit stulen. Aftonbladet har tagit hjälp av Claes Magnusson, rektor vid Malmö Yrkeshögskola som har en utbildning i utveckling för appar, som ger dig några tips. Hej är en år asiatiskt kille.


Söker varelser som vill hänga. Gilla spel, böcker, anime, matlagning och kampsport. Det skulle vara bra med att träffa någon som jag kan hänga med eller hitta på saker med.


Prata om nästan vad som helst, lyssna på andra ifall de har intressanta , ledsna eller oroliga saker som de vill prata med andra. Med iCloud Drive kan du ordna dina filer i mappar, byta namn på dem och tagga dem med färger. Och när du ändrar något görs samma ändring på alla dina enheter. Du kan till och med komma åt allt som du har på skrivbordet och i Dokument-mappen på din Mac genom iCloud Drive, helt auto­matiskt. I appen ser du vilka bilder dina vänner har gillat och vilka som gillar dina bilder – ett perfekt sätt att upptäcka nya bilder och fotografer.


Tagga dina bilder med hashtags. Taggning med hashtags är en sorts märkning på Instagram, som gör det enklare att kategorisera dina bilder och underlätta för dina besökare att hitta fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg