torsdag 20 december 2018

Engelska till latin

Gå till vår hemsida för att välja mellan tillgängliga språk. Glosbe ordböcker är unika. Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka den här webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Hejsan Behöver lite hjälp!


Europa dock främst i skriftspråket.

Latin tillhör den indoeuropeiska språkfamiljen och är idag endast officiellt språk i Vatikanstaten. Trots att Latin är ett utdött språk så används och undervisas Latin på flera skolor och de flesta Europeiska språk baseras mer eller mindre på Latinska alfabetet. Svenska fågelnamn på latin och engelska kan ibland vara bra att känna till när man pratar med fågelskådare från andra länder eller läser utländsk fågellitteratur.


Här är en tabell med de vanligaste svenska fåglarnas namn på svenska, latin och engelska. Hej då var det dags igen. Before you judge me make sure that you are perfect eller Before you.


LATIN ÖVERSÄTTNING Latin är ett av de mest kända språken genom tiderna men är numera utdött. Det talades i Romarriket och har gett upphov till de romanska språken, t.

Priserna varierar beroende på typ av dokument och omfång av text. Låt oss analysera materialet och ange eventuella önskemål i mailet till oss. Vi återkommer med ett erbjudande som få andra byråer kan matcha. Vi skräddarsyr er översättning från engelska till latin efter era behov.


Till melodin sjungs ofta texten till böneversionen av Ave Maria, både på latin och engelska. Ave Maria har spelats in som julpsalm av till exempel Frank Sinatra, Michael Bublé, Céline Dion, Malena Ernman och många många fler. Texten till Ave Maria. En del språk som modern engelska använder inga andra bokstäver än de grundtecknen, medan många språk som använder latinska alfabetet har ytterligare tecken.


I en del språk, till exempel i svenska, räknas modifieringarna som riktiga bokstäver, även om de var modifieringar från början. De italiska språken fördes till Italienska halvön av migrerande stammar under 800- eller 700-talet f. Den dialekt som talades i Latium runt floden Tibern – där den antika romerska civilisationen skulle uppstå – utvecklades till latin. Den Engelska att Latin ordlista online.


Dessa översättare samordnar översättningen av ProZ. Svenska Team Members: Erik Johansson Observera att hela webbplatsen inte har översatts än. De mest aktiva delarna på webbplatsen översätts först. Translators and others assist each other with translations or explanations of.


Vår ordbok används också ofta för att göra uppslag av okända ord vid till exempel korsordslösning. Till detta kommer ett okänt antal miljoner som talar engelska som pidgin vilket är vanligt på Filippinerna.

Pidginspråk och kreolspråk. Med engelska som bas har det uppstått ett antal pidgin-och kreolspråk. Häribland kan nämnas pidginengelska, jamaicansk kreol, srana, tok pisin och pitcairnesiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg