onsdag 31 januari 2018

Svenska filmer 2016

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Listan kommer att uppdateras löpande under året - bokmärk gärna om du gillar svensk film ! Filmen måste ha fått minst ögon i betyg av någon på Filmtopp.


Detta kan innebära att vissa filmer som tidigare har haft premiär utomlands slinker med.

Vår 10-i-topp blev en salig blandning av Wall Street-satir, ungdomsfantasy, Andra världskriget-drama, stillsam skräck, noir-thriller och feelgood-komedi och science fiction. Sign in to like videos, comment, and subscribe. Filmen är ett intressant sätt att försöka förstå mordförsöket på Kamal Masri, regisserad av hans syster Manal Masri. Samtidigt som filmen utforskar de personliga ödena, som har lidit stort av Mangs då så analyserar filmen den rasism och främlingsfientlighet som på olika sätt plågar vårt avlånga land. Stiftelsen Svenska Filminstitutet har i uppgift att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film , att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt.


Det jublas inte i den svenska filmbranschen. Innan publikmagneten ”En man som heter Ove” gjorde entré på juldagen kämpade de allra flesta svenska filmer med att nå sina publikmål.

Syn för det innebär att biobesökarna har missat flera fina historier och grymma. Och man behöver inte leta särskilt långt bort för att hitta guldkornen. Genom åren har Sverige levererat flera filmer i världsklass. Nedan listar vi några av oss på Filmtopps bästa tips på svenska komedier.


Här hittar du fler tips på svenska filmer. Här listar vi filmer efter det datum de kommer att ha biopremiär i Sverige. Genom att filtrera listan på premiärår kan du lista alla filmer i Svensk Filmdatabas efter det datum de hade svensk biopremiär. Leif Liljeroth, 9 svensk skådespelare.


David Ogden Stiers , 7 amerikansk skådespelare och röstskådespelare. Stéphane Audran , 8 fransk skådespelerska. Hitta nya favoritfilmer på Play. Se svensk och utländsk film och välj bland populära klassiker och hyllade guldkorn.


Trodde du att Netflix bara har amerikanska filmer och tv-serier i sitt utbud så har du fel. Här är de bästa svenska filmerna , tillsammans med recensionerna i Expressen. Här finns många guldkorn, bland annat Alicia Vikanders långfilmsdebut och många andra bra filmtips!

Hussein Hashemi får en dag beskedet att han skall bli svensk medborgare. Upprymd bestämmer han sig för att gå ”all in” och bli Sveriges bäste svensk. Det blir många roliga förvecklingar och konflikter fram till det oväntade och känslomässiga slutet.


Filmen blandar realism och fantasi och var Nyholms långfilmsdebut. Att se de senaste filmerna på bio är en speciell upplevelse. Luta dig tillbaka och njut av en gemensam aktivitet tillsammans med en stor publik.


Se alla bioaktuella och kommande filmer på bio som har fått ett premiärdatum. Sandra, Zara och Nicki är tre tonårsvänner i en dokumentär om kärlek, vänskap och brustna hjärtan. Under nästan ett år följer filmarna Carl Javér och Anders Berggren dem i deras liv och tecknar ett nära porträtt på ett omtumlande tonårstid och ett sökande efter kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg