onsdag 10 januari 2018

Sevärdheter rhodos

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu! Enkel och säker bokning online. Boka din drömsemester redan idag!


Sevärdheter rhodos

De finaste stränderna, mysigaste. I regel går det att ta sig till resmålen med till exempel hyrbil eller mope och i de fall bussförbindelser erbjuds anges det i texten. Använd musen för att flytta kartan. Gå i riddarnas fotspår, vandra bland tusentals fjärilar eller besök ett kloster. Så utöver ett pärlband av enkla serveringar, kiosker, solstolar och affärer med badprylar finns bara den drygt kilometerlånga stranden.


Denna natursköna oas består av inte mindre än sju källor som rinner genom en dal och slutar i en sjö. Då tänker jag framför allt på Gamla stan som har en väldigt gammal ringmur och ett slott. Området kännetecknas av sina många hotell, där tanken är att med hög service erbjuda gästerna allt de behöver under ett och samma tak. Rhodos karta med sevärdheter utmärkta. Men det finns även andra historiskt intressanta monument.


Det är fullt med gamla byggnader från medeltiden och denna del av staden är upptagen på UNESCOs lista över världsarv. Den övre delen av stadsdelen är full med små trevliga butiker och restauranger, här finns det mesta. Statyn byggdes år 2före Kristus. Ett orakel rådfrågades, och då oraklet förbjöd en restaurering, har statyn fortfarande trasigt knä. En av traktens sevärdheter är den arkeologiska fyndplatsen Sarantapichos i närheten av byn Kalitheies, som antas ha utgjort en del av ett forntida akropolis.


På en höjd strax utanför Faliraki kan du även besöka profeten Amos kloster. Kalithea är en rofylld och trevlig by som är populär bland alla slags besökare. En fantastisk ö som ger många associationer. På 70- och 80-talen ett av svenskarnas favoritresemål, senare kanske lite stämpel som turistig eller alltför exploaterad.


Sevärdheter rhodos

Sevärdheter – populära platser och städer. Vandra omkring i den gamla labyrintliknande stadsdelen eller utforska det inre av ön med hyrbil. Här bor du på gångavstånd från stadens sevärdheter och badplatser. Du kan boka rum eller lägenheter om du föredrar självhushåll på semestern.


Under de varmaste månaderna fläktar det skönt på denna stran däremot är det ofta höga vågor och underströmmar kan förekomma. Här finns det också både frukostbuffé och bar. Här varvas avkoppling vid havet med shopping, god mat och nattliv. På dagen kan du fly undan solen i någon av stadens alla parker.


En rekonstruktion av riddarkyrkan som Johanniterriddarna byggde finns fortfarande kvar. Du kan parkera gratis på den lilla parkeringen precis vid ingången. Avsätt minst ett par timmar för att utforska skogen och området kring sjön. Att se och göra på Kos Det går dagligen flera bussar från staden Kos till de största orterna på ön. Det smidigaste sättet att utforska ön är dock genom att.


Den ligger vackert på en höj 1meter över havet. Kos ligger mellan öarna Kalymnos och Nisyros och bara km utanför den turkiska kuststaden Bodrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg