onsdag 24 januari 2018

Kreta karta chania

Vi förhandlar så att du slipper. Med tanke på att Kreta är en så pass stor ö gör man dock klokt i att inte försöka utforska hela ön på en vecka. Upptäck Kreta med egen bil.


Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar. Kreta är också allmänt känt för sina många vandringsleder, i synnerhet EEuropean Footpath.

Chanias bästa stränder ligger väster om staden och är barnvänliga, kilometerlånga sandstränder. Hotellen som ligger vid stränderna på Kreta arrenderar området av kommunen och därför tillkommer en extra avgift för solstolar och parasoller. På Kreta råder medelhavsklimat, med varma, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Här får du som funderar på att åka till Kreta tips om stränder. Det finns dock skillnader i klimatet beroende var på ön man befinner sig.


Kreta har förstås mängder av fina stränder och ofta utforskar man bara de som ligger i närheten av där man bor. Här har vi ändå samlat några av de bästa stränderna på Kreta. Elafonissi En av Kretas absolut finaste stränder som många brukar missa är det paradisliknande Elafonissi som med rätta brukar kallas Kretas Maldiverna.

På Kreta finns massor att uppleva bland mysiga byar, färgstarka städer, grön natur och antik kultur. Du kan boka hyrbil redan hemifrån. Boka en kryssning till Chania.


Med TUI kan du även kryssa till Chania. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. Kartan innehåller städer, provinser, flygplatser, sevärdheter, gatunamn, avstån vägnummer, museum och regioner mm.


Kartan är zoombar vilket gör att du kan zooma in på städer och vägar samt ändra och se en karta över Kreta som satellit. Under högsäsong när det är mer trafik kan det ta något längre tid. Chania ligger på den västra delen av Kreta. Staden Knossos lär ha varit huvudstad för det minoiska folket, som bodde på Kreta under bronsåldern och ligger bara några kilometer sydost om Heraklion, öns idag största stad. Men Kreta lockar även många naturäskare som vandrar i raviner, till bergsbyar och i bördiga dalar.


Kort sagt: Kreta erbjuder ett smörgåsbord av upplevelser för alla människor och smaker. Vill man göra något vid stranden finns det gott om vattensporter: vattenskoter, fallskärm efter båt, vattencyklar med mera. Up to days of daily highs, lows, and precipitation chances. Här hittar du flera biografer och attraktioner, exempelvis Chanias arkeologiska museum som rymmer en samling minoiska och romerska föremål.


Särskilt de som gillar det skrivna ordet kommer att älska det typografiska museet.

Följ med Apollo till Kreta. Här finns de bästa familjehotellen. Det är inte konstigt då det här finns det mesta för en underbar semester.


Sandstranden är den dagliga mötesplatsen och här samsas unga, par, familjer och äldre om de många solstolarna. Turistområde med lokal trafik. Du bor ca 5meter från den lilla orten Gerani och till Maleme är det ca km.


Här trivs barnfamiljer och vuxna som vill bo i lugna omgivningar och gärna beger sig iväg på utflykter. Busstransfer till Sougia på sydkusten (se kartan !), och vårt hotell, Arteousa Studios, fräscha 2-bäddslägenheter med minikök och balkong. Vi bor två nätter i den lilla, gemytliga byn Sougia. Platanias ligger ca tre kilometer åt andra hållet. Mycket fin badstrand och trevliga restauranger.


Härifrån gör vi två dagsvandringar. Maleme fick på allvar sin plats på kartan under Andra Världskriget. Flera tusen soldater miste livet och många av dem ligger på den historiska kyrkogården ca en kilometer sydväst om staden. Med Apollo kan du resa till härliga orter på Kreta. Få en snabb överblick och hitta just din favorit – ditt eget Kreta.


Se mer och boka resa på apollo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg