torsdag 25 januari 2018

Lär dig segla

Hoppa i båten och lär dig segla på en seglingskurs i sommar! Tänk vad skönt att kunna styra båten helt själv över vattnet. Du kan också anmäla dig till en seglingstur och njuta av en skön kväll till sjöss. Det är också gemenskap och tävlingsnerver varvat med naturupplevelser och oförglömliga.


Vår mycket populära seglarskola är för dig som vill lära dig att segla på egen hand. Men vi lovar, det här ingenting som du kommer att ha några problem med att lära dig. Du måste även lära dig när ett segel är uppsatt på rätt sätt. Ju bättre ditt segel är uppsatt ju enklare blir det för dig att segla , styra, och öka farten på ditt segelfartyg. Genom att använda en simulator kan du lära dig att segla utan att lämna datorn.


Den nya simulatorn eSail Sailing Simulator är designad för både teoretisk och praktisk träning. Många drömmer om att lära sig att segla för att uppleva äventyret i skärgården eller på det öppna havet. Målet med vår verksamhet är att lära barn, unga och vuxna att segla och ha roligt på vattnet.


Undervisningen sker utomhus men vid sämre väder kan vi gå in i museet. På fortsättningskurserna har vi en snabb repetition av grundkursen och går sedan in på väjningsregler, lär oss segla i triangelbanor, fler knopar och provar på kappsegling. För att få mest ut av fortsättningskursen ska man vara bekväm med att segla själv. Att segla är nödvändigt.


Och kan man inte segla så är det väl ingenting annat att göra än att lära sig, så svårt är det ju inte. Hos Birgitta Silfverhielm med seglarskolan VindoVatten är det dessutom himla kul, verkade det som när jag hängde med på nybörjarkursen i segling. Man kan bli blöt om man ramlar i vattnet.


Det kan också kännas läskigt. Men det allra farligaste är nog att man kan bli biten för livet. Om man inte har seglat förr kan det vara lite pyssligt att begripa hur man gör och vad alla pratar om på båten. Perfect for beginners! Lär dig segla i sommar!


Sailstar seglarskola Vi lär dig segla. Jollesegling på Teneriffa, Veckor i Kroatien. Grundkurser i segling i jolle, mindre båt och stor båt.


Lär dig segla

Barnen får både lära sig grunderna i segling och prova på själva. Seglarkurser i Sverige. Välkommen som nybörjare eller för dig som redan kan grunderna. Allt från optimistjollar till stora segelbåtar kommer att användas. Veckan avslutas med en liten båtutflykt.


Kursen är för dig som är intresserad av att lära dig segla på egen hand. Kanske har du varit på en båt tidigare eller så är du en landkrabba som är intresserad av att komma ut på sjön! Båten vi seglar är en Beneteu First 27.


Lär dig segla

Vi seglar vanligtvis i Mälaren men vi har även seglingar ute i skärgården. Med facit i hand säger jag. Du kan definiivt lära dig att segla med den båten, inga problem alls.


Sen verkar det fina med segling vara att ju mer man lär sig, desto mer inser man att det finns att lära sig och utveckla. Det lär inte bli långtråkigt på många många år, på grund av att man e fullärd. Ingen tidigare seglingserfarenhet krävs.


Du lär dig tillsammans med andra ombord som har varit med tidigare och i. Nyhetsmorgon visas alla dagar, året om - i TVoch TV4Play.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg