onsdag 10 februari 2016

Vad ska barnbidraget gå till

Se foton på gamla klasskamrater! Nu undrar jag vad bidraget ska gå till ? Jag vet att det är en individuell fråga för varje familj och jag vet att jag som förälder har försörjningsskyldighet fram tills att barnet fyller år eller studerar. Hon fyller år i år och har hela studiebidraget själv. Det kan alltså i princip gå till allt som har med barnets uppehälle eller uppfostran att göra.


Vad ska barnbidraget gå till

Det är inte så, som vissa barn vill få sina föräldrar att tro, att de själva skall få utnyttja hela bidraget till nöjen, kläder och liknande. Bidraget kan också gå till att köpa mat, betala hyra och dylikt. Om du och den andra föräldern vill dela barnbidraget mellan er eller att barnbidraget bara ska gå till den ena föräldern ska ni själva anmäla detta. Vad ska barnbidraget gå till ? Eftersom båda barnen står skrivna hos mig, går barnbidraget hit.


Men min fråga nu är vad barnbidraget ska gå till ? I början när vi separerade delade vi på alla de stora klädinköpen, såsom skor, vinter jackor, cyklar osv. Vad barnbidraget ska räcka till. Tanken med ett barnbidrag är att det ska ge ett tillskott för de extra utgifter som ett barn innebär – t. Det räcker en bit på vägen, ungefär en tredjedel.


Märkligt att staten bestämmer att hela barnbidraget ska gå till mamman, om inte föräldrarna. Barnbidrag betalas ut för alla barn som bor i Sverige. Om ni har gemensam vårdnad så kan ni komma överens om till vems konto pengarna skall betalas ut. Om ni inte gör ett aktivt val angående detta så går pengarna till mammans konto.


Som vissa skrivit ska barnbidraget täcka barnfamiljers ökade kostnader. Att påstå att man vid vv ska dela barnbidraget är befängt enligt mig. Man måste även titta på vem som står för barnets kostnader, vem som förlorar inkomst pga vab och föräldraledighet, om man nu ska diskutera en delning. Bra att veta om du ska separera. Om du ska separera från föräldern till ditt barn är det viktigt att diskutera hur ni ska dela på barnets försörjning framöver.


Vad ska barnbidraget gå till

Barnets försörjning kan påverkas av att ni inte längre lever tillsammans. En separation kan också förändra vilka bidrag och ersättningar ni kan få från Försäkringskassan. Ytterligare en innehåller pengar till löpande utgifter som godis, en latte på stan eller bio. Vid års ålder omvandlas barn bidraget till studiebidrag och om familjen har råd kan det vara dags att låta tonåringen disponera pengarna själv. Men först ska ni tillsammans bestämma vad de ska räcka till.


Primärt ska naturligtvis dessa pengar gå till nödvändigheter såsom kläder och mat till barnen men har man som förälder lyckats skapa sig marginaler i privatekonomin på så sätt att man inte är i behov av barnbidraget för att köpa kläder och mat så börjar man ganska snart fundera över vad man kan göra med barnbidraget. Personuppgiftspolicy Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Vill man istället att hela bidraget ska gå till den ena personen så kan man ansöka om detta hos Försäkringskassan. Man har möjlighet att få förlängt barnbidrag för de barn som fyllt år men går kvar i grundskolan eller särskola. Men den stora frågan är egentligen vad pengarna ska räcka till.


Vad ska barnbidraget gå till

De som får barnbidraget , är det till kläder osv eller rent nöje som godis och fika? Som ung vuxen kommer den inte att förstå någonting när lönen ska gå till boende. Detta borde förändras! I stället så borde hela barnbidraget gå direkt till barnet.


För det första så skulle alla barn få lära sig mer ansvar om barnbidraget går direkt till barnet i stället för föräldrarna. Man får lära sig mer om hur det går till i samhället med pengar och ekonomi om man har en egen ekonomi. Jag tycker ni ska gå till familjerätten.


Så vitt jag vet, och har pratat en del med min pappa genom åren om delad vårdnad då pappa och mamma varit skilda länge, SKA barnbidraget utgå ifrån var barnen bort MEST. Om en elev skolkar ska elevens skola rapportera det till CSN, som då skickar ett brev till eleven eller elevens föräldrar. I brevet meddelar CSN vad skolan rapporterat om elevens frånvaro.


En elev som tycker att skolans uppgifter är felaktiga bör höra av sig till CSN eller till skolan inom sex dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg