torsdag 11 februari 2016

Skaffa höns och bygga nytt hönshus

Bygga nytt – Sök igenom bästa fastighetsförteckningarna på Mitula. Intresset för att ha egna höns har ökat markant de senaste åren. Kanske är det längtan efter att bli mer och mer självförsörjande som ligger bakom trenden. Att ha höns är faktiskt enklare än vad man tror.


Här är tips till dig som drömmer om egna höns. Frågan är om jag hinner innan ni kommer så långt att ni skaffar hönsen bygga nytt.

Blir både billigare och bygga ett tipp-top och optimalt hönshus. Skaffa höns och bygga nytt hönshus ! Hur långt du bygger huset beror på hur. Kastar man in ogräsrens, löv och torvor till hönsen blir de väldigt glada och sysselsatta, säger Karin.


Behöver hönorna ett hönshus ? Du behöver inte bygga ett helt nytt hönshus , finns det en lekstuga eller en del av ett skjul att tillgå funkar det lika bra. Levin och dennes familj byggt sig ett hönshus mitt inne i. Och en ny bok visar med. Du kan antingen göra om lekstugan eller bygga ett nytt vinterbonat hus till hönsen i trädgården.

Hönsen behöver fönster, flera utgångar, vintervärme och en rovdjursskyddad gård med nättak och stängsel som går djupt ner i jorden så att rovdjur varken kan flyga eller gräva sig in till hönsen. Hitta ( och spara!) dina egna pins på Pinterest. Funderar du på att skaffa höns och bygga ett hönshus inom detaljplanerat område så bör du börja med att ta reda på om det överhuvudtaget är tillåtet att ha hönor, tuppar och hönshus där du bor. Vissa kommuner tillåter det, vissa inte.


Har du höns eller funderar du på att skaffa ? Så sött Det här söta hönshuset skulle man gärna ha i trädgården. Att måla sitt hönshus turkost är kanske inte det första man tänker på att man ska göra, men visst blir det bra? Fler och fler blir sugna på att skaffa höns att ha hemma, och det är faktiskt inte så krångligt som det kanske verkar. Här berättar hon mer om vad du behöver för att bli hönsägare. Bland annat kommer dina hönor behöva någonstans att bo.


Prata med grannarna innan du sätter i gång med att bygga ditt hönshus. Höns klarar sig bra utan tupp – och lägger ändå många ägg. De kräver förstås både mat och vatten, och bor du där det blir kallt på vintern bör du isolera hönshuset. Det viktigaste är att hönshuset är tätt och att det finns bra reden. Därför har vi sammanställt en hönsguide med sju steg som hjälper dig med allt du behöver veta för att skaffa höns.


Hos Granngården hittar du allt du behöver för att skaffa höns eller. Ingen byggnad på Nygårds har använts till höns , och inget av de befintliga utrymmena passar att bygga om. Så skulle vi använda barnens lekstuga eller bygga ett nytt hönshus på gården?

Kunskap om höns inhämtades och vad jag kom fram till kan du läsa om i inlägget Regler och information om vårt hönshusbygge. Så föddes tanken på att skaffa sommarhöns - ja, hönsen skulle alltså få komma till oss på sommarnöje och när kylan slog till, flytta hem igen till bondens stora varma hönshus. Ett i mitt tycke idealiskt arrangemang. På min födelsedag fick jag den våren en fantastisk present - ett litet hönshus. Den här artikeln är till för dig som ligger i startgroparna för att skaffa höns och behöver läsa lite om hur du ska gå tillväga, utrymmes krav och lite annat diverse som kan vara bra att veta.


Idenna artikeln tänkte jag försöka skriva en komplett guide för dig som vill börja med höns. Saknar du nått i guiden? Det behövs dock sällan radiatorer i ett hönshus. Blir hönshuset för varmt frodas ohyra. Om huset är lagom stort för det antal höns du har håller de värmen själva, hjälp eventuellt till med en frostvakt på vintern.


Läs också: Sugen på att skaffa höns ? Sitta och ligga En smäcker trädstam är bra virke till hönspinnar. Att äta egna frukostägg som du själv nyss har plockat ute i ditt egna hönshus ? Vill du se glada höns i roliga färger och olika storlekar sprätta omkring i din trädgård? Eller se dem glatt kalasa på din familjs matrester som sedan omvandlas till goda frukostägg?


Det är så komiskt för att vart jag än läser så sägs det att det är så enkelt att skaffa höns men ingen nämner hur många arbetstimmar det faktiskt tar att fixa hönshus med isolering, göra sittpinnar med fästen, värpreden, en säker hönsgård och så vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg