torsdag 25 februari 2016

Bjuda på tårta när man slutar

Om det inte är så att man jobbat jäääätelänge på samma ställe, då kanske man borde bli avtackad. VAD ska jag bjuda på för fika på jobbet? Slutar jobbet - vad bjuda på?


Du är här: FamiljeLiv. När någon ska sluta på ett jobb, bjuder man själv eller blir man bjuden på tårta ? Medan de som säger upp sig brukar bjuda på fika, någon bjöd på gräddtårta, någon bjöd på godis, oftast bjuds det på bulle och kakor (enklare fikabröd).

På mitt jobb bjuder man de som jobbar på avdelningen just ens sista dag, inte alla som är anställda och inte folk som arbetar på andra avdelningar. Bäst är att sluta på topp. Alltså efter att du har åstadkommit det du hade satt som mål från början och när du är nöjd med din insats.


Då har du också störst chans att sluta snyggt eftersom du kan tala med din chef och förklara varför du söker dig vidare, utan att hon eller han känner det som ett misslyckande. Födelsedag: Uppvaktar 40-, 50- och 60-års dag med blombukett och tårta värd 3kronor. När en anställd gjort sitt och bestämt sig för att gå vidare är det viktigt att som arbetsgivare visa uppskattning. Varför inte en middag på restaurang eller en tjusig prinsesstårta på kontoret?


Ska man förvänta sig att födelsedagsbarnet håller sig hemma och sitter och väntar med tårta och kaffe på födelsedagen eller ska jag ringa och höra när jag kan komma? Har hört av en kvinna som är år att när barn fyller år åker man bara dit med en present.

Men är det någon äldre så ska man ringa och höra när man kan komma. Visst är det väl så på de flesta ställen att folk blir glada när något bjuds , men jag tycker att man ska bli uppvaktad istället. Att själv bjuda på något tycker jag är lite som att säga Om ni glömt det så vill jag påminna om att jag har något att fira och ni borde nog ge mig en present.


Tårta med sugarpaste - mamma muffin - Recept En mycket god och dryg tårta som passar när man vill bjuda på något extra. Lite jobbig att göra men mycket. Ska bjuda på fika när jag slutar. Skulle vilja baka nått själv, men typ sockerkaka. När medarbetare pensioneras uppvaktas de på önskvärt sätt, med blomstergåva.


Om medarbetaren önskar är det brukligt att arbetsplatsen bjuder på kaffe och tårta. Medarbetaren kan själv välja gåva enligt samma riktlinjer som vid 25-års uppvaktning. En person som fyller 5 får en blomstergåva till ett värde av av basbeloppet.


När året går mot sitt slut kan det vara tid att säga hej då till kollegor som ska ta sig an nya utmaningar efter årsskiftet. Oavsett om du väljer att bjuda på tårta , blommor eller säga några väl valda ord är det viktigt att du gör något! Fråga: På arbetet så brukar vi inom gruppen bjuda på tårta när man fyller år. När vår chef fyller alltid år på en helgdag och har aldrig bjudit på tårta pga ledigheten denna dag. Det är den som fyller år som ordnar med tårta.


Vare sig det är om du vill använda dina kontakter som referenser i framtiden, få ett bra arbetsbetyg eller se till att det arbete du gjort inte faller mellan stolarna. Här är några saker att tänka på när du bestämt dig för att sluta på jobbet.

Tycker inte det är för tidigt om man tar det på deras nivå. Vi hade barnkalas redan när hon var ett, då var det andra ettåringar med och vi satte tårtor på golvet i tvättrummet så fick de (ibara blöja) krypa runt i tårtorna och gegga loss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg