söndag 28 februari 2016

Aioli tapas recept

Klicka ner i en god fisksoppa, eller servera till en bit kött och grönsaker. Vi erbjuder olika tapas att välja på samt. Aioli mitt i Linköping city. Recept på spansk tapas – friterad potatis med aioli.


Friterad potatis med aioli är ett oumbärligt tillbehör till tapas.

Som genom ett trollslag kan färdigköpt majonnäs förvandlas till aioli , men har du tid så prova gärna att göra egen. Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Vi har alla recept du behöver!


Bland klassiska tapas hittar du melon med lufttorkad skinka, spansk tortilla, friterade bläckfiskringar, ugnsrostat tomatbrö små ugnsstekta paprikor, räkor i vitlök, kroketter fyllda med till exempel skinka eller kyckling och ugnrostad potatis med aioli. Mängden för varje tapas beror givetvis på hur många tapas du tillagar. Jag gillar att göra egen aioli.


Den man köper i butik tycker jag känns flottig och syntetisk, och dessutom är det kanske inte alltid världens bästa fett som den vispats upp på och innehåller en massa tillsatser för att hålla länge i flaskan.

Den godaste aiolin gör man faktiskt själv. Papas Arrugadas, skrynkliga potatisar, gjordes ursprungligen av spanska sjöfarare De använde havsvatten när de kokade potatisen, därav den höga salthalten i potatisvattnet. Här är ett enkelt och gott recept på aioli med ingredienser som vitlök, olivolja, vinäger och äggula.


Läs också: Tzatziki – enkelt och supergott recept. Fler recept på tilltugg och tapas hittar du nedan - vidare kan du kolla alla recept ur kategorin tapas. Marinerade skaldjur som tapas. Lyxigt och gott som en av flera tapas. Blandat småplock: Lägg upp skålar och fat av spanska delikatesser.


Här kan du välja hög kvalitet (dyrare) eller billigare varor. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med äggulor, saffran, salt och äppelcidervinäger. Rör till en jämn smet.


Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Vispa ordentligt tills aiolin har blivit fast i konsistensen. Ställ svalt en timme i kylen och blanda igen så gifter sig smakerna som de ska.


Tapas kommer ursprungligen från Spanien, och består av en mängd olika delikata smårätter vilka serveras som plockmat.

Servera lilte medelhavsinspirerad mat till middagen! Här hittar du recept på tapas med potatis som en av som ingredienserna. Den är lätt att lyckas med och är fantastiskt go speciellt till fisksoppa och räkor. Lägg äggulor och vinäger i ett kärl.


Smaka av med några saltkorn. Hacka eller riv vitlöken och rör i. Pigga upp aiolin med lite citronpeppar och lite citronsaft vid servering. Låt stå kallt och mogna medan du gör resten. Här finns recept , matlagningstips restaurangrecensioner främst från Stockholm och en del personliga tankar om mat och det som händer mig. Självklart är alla recept lagade utan kött, annars vore de ju inte så goda.


Mest veganskt, men också en del lakto-ovo, framförallt i de äldre recepten. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig. Om aiolin skär sig så kan man rädda den genom att lägga en äggula i en annan skål och sedan tillsätta den skurna aiolin matskedsvis under vispning. Om du inte har någon stavmixer.


Ta då äggulor istället för ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg