måndag 22 februari 2016

Aktiviteter för barn i förskolan

Vi förhandlar så att du slipper. Förskolan skall sträva efter att varje barn. Här kommer lite tips på aktiviteter som kan locka småttingarna på förskolan ! Det handlar om att plocka i och ur! Stoppa pompoms i en burk med hål i.

Från Fun and engaging activities for toddlers. Istället för att stoppa ner kan det vara spännande att ta upp! Skojiga tips för alla barn i förskolan ! Hos oss i Stöten finns det massor av roliga aktiviteter som passar barn i alla åldrar. Men vi förstår att ni kanske vill fördriva tiden tills det att vi ses nästa gång.


För ett genusperspektiv, byt ut Gubben mot t. Att skapa en pinnhund är en otroligt lätt aktivitet för de mindre barnen. Häromdagen när jag hämtade barnen på förskolan tog vi den långa vägen hem.

Minst en timme om dagen, så mycket bör barn och ungdomar röra på sig. Fysisk aktivitet är viktigt för att förebygga framtida hälsoproblem, därför bör förskola och skola hjälpa barn och unga att skapa goda hälsovanor. Barnen blir väl förtrogna med matematiska begrepp och får ökad förståelse för matematikens olika områden såsom geometri, sortering och klassificering, siffror, antal, problemlösning eller att addera och subtrahera. En grupp barn delas i tre lag: gul, blå och röd. Klipp kort i respektive färg och lägg dem i. En liten skog nära skola och förskola kan kännas som en hel värld för ett barn.


Naturskyddsföreningen arbetar för att bevara naturen i och nära tätorter. Alla skolor och förskolor borde ha ett litet naturområde på gångavstånd. Och alla barn borde få chansen att få komma dit, att lära sig mer om hur naturen fungerar och genom. Först fick barnen utforska med färgerna gult och rött för att upptäcka vilka nya nyanser av färger som uppstod när dom blandades. När teckningarna hade torkat fick barnen olika leksaker som de fick skapa mönster med.


Denna aktivitet passar utmärkt med de allra minsta barnen på förskolan. Det är viktigt att de vuxna värdesätter att leken är en viktig del i barnens liv. I läroplanen för förskolan står det att vi ska sträva efter att varje barn utvecklar en förståelse för sin egen roll i naturens kretslopp och utveckla sitt kunnande om växter och djur.


Det står också att utomhusvistelsen bör ge möjlighet till lek och andra aktiviteter både i planerad miljö och i naturmiljö. Tips på pedagogiska aktiviteter till förskolan ? Bornholmsmodellen är bra för barnens språkliga medvetenhet.

Den nya boken har massor av tips på lekar. I leken upptäcker, utforskar och bearbetar barnen de intryck de får från sin omvärld. Och med rörelse och fysisk aktivitet stimuleras utvecklingen av bättre motorik och kroppsuppfattning.


Här får du en mängd praktiska tips och idéer. Rullande stockar och Sköldpaddan är två lekar du kan läsa om i artikeln ”Rörelselekar”. Barn skapar bilder i förskolan , Eva Änggård. Att peka ut det osynliga: en didaktisk studie av taktart i musik, Cecilia Wallerstedt.


Undervisa i pedagogiskt drama: från dramaövningar till utvecklingsarbete, Viveka Rasmusson, Bodil Erberth. Därför är Fånga fisk en utmärkt lek för att hjälpa barnen att få en djupare insyn i placeringsordens betydelse. Skolliknande förskola krossar barn ? Hetsjakten på förbättrade skolresultat gör att barn ska göras ”skolmogna” allt tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg