onsdag 3 februari 2016

Kinesiska flottan

Den kinesiska flottan fyller år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland. Vad gör egentligen Kinas flotta utanför Sveriges kust? SvD ber tre säkerhetspolitiska analytiker reda ut saken.


Den oktober invaderade Kina Stockholm.

Kinesiska flottan kommer till stan. Jinan och Yiyang ankrade upp nedanför Fåfängan. Syftet ska vara att öva på räddningsuppdrag och skydda fraktfartyg på havet.


Aventura Technologies har gjort allt de kan för att dölja att det rör sig om kinesiska prylar, bland annat har man tagit bort all märkning på kretskorten som avslöjar ursprunget. Sedan har man fejkat bilder på en fabrik i New York för att ge sken av att tillverkningen skett i USA, rapporterar Zdnet. Utanför den nordkinesiska staden Qingdao flexar Kina idag musklerna genom att för första gången visa upp sina.


Jag skrev ett par inlägg om det då.

Flottan består av en missilförstörare, en fregatt, ett stort försörjningsfartyg, en helikopter och personal ur den kinesiska marinen. Kinas flotta ska ordna en gemensam krigsövning med Ryssland i Östersjön, uppger den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua. Där ska den kinesiska flottan genomföra en militärövning med Ryssland. Det är första gången någonsin som länderna utför en sådan övning i närheten av svenskt territorium. I slutet av mars i år löpte kinesiska krigsfartyg för första gången in i Persiska viken.


Fregatten Maanshan och underhållsfartyget Qianadaohu passerade det strategiskt viktiga Hormuz-sundet för att angöra hamnen i Abu Dhabi. På bara tio dygn nådde flottan Champa där de delade upp sig i två grupper. En grupp reste till Siam medan Zheng He själv ledde gruppen som fortsatte till Java, Malacca och Sumatra, varefter de passerade Indiska oceanen till Sri Lanka. Funderar på att pla- flottan är redo att försvara kina i sydkinesiska havet, sohu skriver att den kinesiska flottan ligger fortfarande på tredje plats i världen. Observera att för kina, detta kraftfullt uttalande, som alla officiella pressen i kina om att pla- flottan kom på andra plats i världen, slå den ryska flottan.


Idag hade de “öppet skepp”, då privatpersoner fick komma ombord på fregatterna och se de två mindre fartygen. Flottmanövern i Östkinesiska havet öster om Shanghai varade bara i fem timmar. Men det var första gången som Kina och Indien på detta sätt manifesterade ett närmare samarbete. Data i sin rapport som publicerades av centrum för strategiska och internationella studier (csis) i Washington, dc.


Om det hela fungerar skulle det vara ett stort steg för den kinesiska flottan – som därmed skulle ligga steget före. Omvärlden bör hålla ett vakande öga på utvecklingen, för tyst innebär osynlig när det kommer till ubåtskrig.

Amerikanska flottan skrotar pekskärmar efter dödskraschen. I alla fall inte förrän nu, när de första kinesiska hangarfartyget gör sin entré på världsscenen. Det här är i sanning en historisk händelse. Den japanska flottan ska ha siktat två fartyg från den kinesiska flottan som mellan i fredags och i måndags uppehöll sig i ungefär samma område: ett ubåtsbärgarfartyg och en bogserbåt. Upptäcktes av spaningsflyg Ubåten upptäcktes nära ön Okinawa, 1mil sydväst om Tokyo, av ett spaningsplan av typen PC 3. Det är inte alls omöjligt att han även hade kunnat upptäcka Amerika långt före Columbus.


På morgonen den december genomförde kinesiska flottan , efter ett besök i Bahrain, utbyte med amerikanska Femte flottan , rapporterar kinesiska arméns websida. Utbytet var på en mycket grundläggande nivå, med chefsbesök från båda sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg