onsdag 24 februari 2016

Migrationsverket uppehållstillstånd

Migrationsverket uppehållstillstånd

Vi är Sveriges största juristbyrå. Kontakta oss här med dina frågor. Boka juridisk rådgivning idag. Vi har kontor över hela Sverige. Hitta det som ligger närmast dig.


Migrationsverket uppehållstillstånd

Tidsbegränsat uppehållstillstånd betyder att du får stanna i Sverige en viss ti oftast tre år eller månader. När ditt uppehållstillstånd går ut kan du ansöka om förlängning. Om du fortfarande behöver skydd kan du få uppehållstillstånd i två år till.


En person som vill bosätta sig i Sverige och som är medborgare i ett land utanför EU måste ansöka om uppehållstillstånd. Uppehållstillstånd för barn som ska flytta till en förälder i Sverige. Du kan också använda blanketten om du vill ansöka om förlängning av ditt uppehållstillstånd. Om du flyttar till Finland för att arbeta, kan du behöva uppehållstillstånd även om du ska vistas i Finland i högst dagar.


Migrationsverket uppehållstillstånd

För att kunna ansöka om förlängt uppehållstillstånd på webben behöver du en personlig kod. Du måste själv fylla i din egen ansökan. Kom därför ihåg att meddela Skatteverket om du byter. Det kan också handla om att det finns en överenskommelse att man ska betala tillbaka pengar till arbetsgivaren, att man betalar sin egen lön för att få uppehållstillstånd. Tänk på att det måste skickas in inom en viss tid efter att du fått ta del av beslutet.


Hur lång tid du har på dig, och adressen, står i bilagan till beslutet. Att ansöka om status som varaktigt bosatt kan vara ett alternativ om du har bott i Sverige i fem år men av något skäl inte uppfyller kraven för att få permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap. Om du haft uppehållstillstånd utifrån anknytning kan denna tid räknas in, likaså uppehållstillstånd för forskarstudier. Migrationsverket skickar koden till din folkbokföringsadress.


Du som fått avslag på en ansökan om uppehållstillstånd av skyddsskäl kan överklaga till migrationsdomstolen. Här berättar vi om några av de vanligaste besluten som du kan. Personer med permanent uppehållstillstånd skall inte förväxlas med svenska medborgare som, bland annat, alltid har en ovillkorlig rätt att vistas i Sverige.


För att få uppehållstillstånd måste du uppfylla vissa kriterier som är nödvändiga för att du ska få rätt att bo i Sverige och använda det svenska välfärdssystemet eller kunna ingå i arbetslivet. Om doktoranden beviljas uppehållstillstånd för mer än tre månader får personen ett nytt UT-kort. Beslut om uppehållstillstånd skickas till institutionen och till doktorandens hemadress i Sverige.


Vägledningen är framtagen av Almega Serviceföretagen, Ekobrottsmyndigheten, Fastighets, Kommunal, Skatteverket och Städbranschen Sverige. Vi på Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar kan i vissa fall hjälpa till att skriva en ansökan om verkställighetshinder. De har möjlighet att bo kvar på boendet under den tid som uppehållstillståndet gäller och har då rätt till bistånd enligt den lagen i form av exempelvis boende och dagersättning. Sedan är jag väldigt rädd för avslag på ansökan om uppehållstillstånd då jag förr i tiden haft negativa upplevelser av just migrationsverket , men det var på grund av att min sambo jag hade för åtta år sedan ljugit om sin identitet och att han redan var här i Sverige när han ansökte.


Domstolen kallar till muntlig förhandling när de exempelvis bedömer att trovärdigheten i din berättelse är avgörande för om du ska få uppehållstillstånd , skyddsstatus, medborgarskap eller inte. De här personerna är med vid en muntlig förhandling. Ditt offentliga biträde, ofta en. Några personer kan också ha fått avslag på felaktig grund. Du behöver ta med dig något som styrker din identitet.


Ta även med intyg och betyg som visar vilka arbeten du har haft och vad du har studerat. Om du har fått personnummer ska du ta med dig din legitimation. Har du frågor så skriv gärna.


Det är inte lämpligt att hänvisa till Lifos dokumentnummer eftersom dessa kan bli inaktuella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg