måndag 15 februari 2016

Barn som slåss 2 år

Det är vanligt att barn som är mellan och år gör detta: Sorterar saker efter storlek och färg. Leker låtsaslekar med dockor, djur och människor. Lägger enklare pussel med några bitar.


Får lite lättare att vänta. Som sagt så missade jag helt att barnet bara var år !

Förstår vad som är mitt. Som Tidigare skribenter skrivit får man avleda barnet från situationen. Berätta väldigt kort och koncist att beteendet inte är okej eller acceptabelt. Ett barn som växer upp i en familj där de alltid får styra och ställa för att föräldrarna inte vågar säga ifrån blir ofta egocentriska och kan ibland också bli översittare. Barn under tre år trotsar inte.


De gör inte saker tvärtemot för att kolla om gränserna håller, eller var gränserna går. Samtidigt är inte alla barn aggressiva. Han är orolig över att det fortfarande råder en syn på våld hos barn som något naturligt förekommande och något man kan bortse från.

Jag tycker inte att mina barn är ”trotsiga”. Andra barnet har en starkare vilja. Jag surfade in på din sida eftersom jag inte vet hur jag ska hantera att min flicka på ,år slåss. Har läst kommentarerna men inget stämmer in på henne. De flesta beskriver nämligen sina barn som slåss som att de varit intensiva redan från början.


Hon är inte ett intensivt barn. Ställer ditt barn till scener, trotsar och får utbrott? Enligt forskaren Ross Greene beror det på att det explosiva barnet inte kan annat. Därför är lösningen att förebygga och samarbeta. Vissa ifrågasätter att man ”ger efter” för barnet , men ingen skulle komma på idén att tvinga ett fysiskt handikappat barn att gå utan.


Barnet är aktivt, nyfiket och roligt. Det kan bli en kamp om makten hemma och till synes små motgångar kan göra barnet rasande. Nu är barnet inte lika lätt att avleda längre. Barns utveckling ett till två år. När barnet är mellan ett och två år så går utvecklingen extremt fort.


Här berättar vi vad som händer i barnets utveckling 1- år , om vanliga konflikter vid denna ålder och vad ett barn i denna åldern förväntas kunna göra.

Vår dotter som är ,år är oxå helt galen och sjövil vårt lilla monster med andra ord! Hon slåss och sparkar och allt är bara ett enmda stort jäkla NEJ o man håller på att bli tokig stundvis. Han har en del utmaningar på förskolan som oroar oss.


Vi har en glad och frisk son på drygt tre år. Vi får snart vårt andra barn och är lite extra oroliga för hur det ska fungera. Vår son har alltid upplevts som lite annorlunda, redan som bebis avskydde han stökiga miljöer och har legat efter i talet. Metoden går ut på att undvika att konflikter uppstår – men inte genom att alltid låta barnet få som det vill.


I stället försöker man förstå vad som orsak­ ar konflikter, och hitta lösningar som fungerar både för barnet och de vuxna. Gradvis under dessa år , kommer barnen ihåg fler regler och blir mer och mer villiga att följa dem, så länge deras omedelbara behov inte står i vägen. När vi uttalar regler, är det alltid mer effektivt om vi förklarar, på ett språk som barnet förstår, bakgrunden till reglerna. Generellt bör man lyfta undan ett barn från situationen och gå till ett ställe där det kan lugna ner sig.


Om barnet är mycket tyst. Man måste visa i handling vad som gäller. Som tur är brukar det vara lätt att avleda 1- -åringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg