tisdag 20 februari 2018

Mossa gti tak

Du hittar garanterat dina must haves hos oss. Passa på - Gäller hela utbudet. Köp professional stylers här. Sebastian Professional hårvård. Begränsad kampanj - Missa inte.

Unna dig äkta arganolja här. Foundation, concealers, Glow etc. Superrabatt på topprodukter här. Ledande tillverkare av Tak. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Fantastiska Erbjudanden i Tak. Spädd till motsvarande koncentration kostar Biltemas dock fortfarande bara av priset för Tak GTI.

Men det kan ju vara ganska viktigt att notera att Biltemas är 3ggr svagare än Tak GTI , INTE tvärtom som anges ovan. Jag har provat takrengöringsmedlet Tak GTI som skall få bort mossan på takpannorna genom att man bara sprutar på det och låter sedan regnet skölja bort mossan. För Bra För Att Vara Sant?


Låter lite väl enkelt i mina öron men värt att testas på vårt höga hustak där man inte vill vistas mer än nödvändigt. Tak GTi är ett långtidsverkande medel som gör att mossan tappar fotfästet efter några månader och gör ytan ogästvänligt. Man skulle kunna beskriva det som ett starkt diskmedel. Koppla dunken till vattenslangen och spola ut medlet med högt tryck så får du precis rätt koncentration.


En förpackning räcker till cirka 1kvadratmeter. Testade två dunkar Tak GTI förra sommaren. Taket var ordentligt mossigt och efter att ha skrapat bort det värsta sprutade jag taket med Tak GTI , efter några dagar såg man att mossan gulnade och nu när snön försvunnit från taket så tycker jag att det är betydligt mindre mossa.


Ta kontroll över mossan samtidigt som gräset får gödning. Enkel att använda, kopplas direkt till vattenslangen. Räcker till ca 5m².


Varningsinformation för kemiska produkter: Skadligt vid förtäring. På branta tak är det oftast mindre mossa eftersom regnet lättare och snabbare rinner ner än på ett tak med låg lutning.

Så växer mossa på taket Allt som ramlar och fastnar på taket , till exempel löv, fågelspillning, frön från träd och pollen, blir till slut gödning – och på så sätt kan mossan börja växa på och efter en längre tid in i takpannorna. I dag ägnade vi dagen åt taket. Vi bor i sutteränghus så ena sidan av taket (söderläge) blir väldigt svårt att nå, men vi såg att på den sidan fanns nästan INGEN mossa alls, men på norrsidan var det desto mer. Jag fick vara den som gjorde jobbet då sambon inte gillar höjder, det gick jättebra. När det samlas löv, mossa och barr på taket kan de ge upphov till vattensamlingar och så småningom fukt och läckage.


Därför är det viktigt att få bort allt från taket som hindrar regnvatten från att rinna fritt. Du kan spola rent taket med en vattenslang, använda en lövblås eller sopa bort det som samlats där med en piasavakvast. Ett takrengöringsmedel som tar bort alger, lavar och annan påväxt så pass effektivt att återetablering tar flera år, vilket innebär ett prydligt tak under lång tid.


Medlet verkar skonsamt mot alla takmaterial, etsar inte glasrutor och orsakar inte missfärgning. Mossa trivs i skugga och fuktiga miljöer, därför är skuggade tak särskilt utsatta för denna typ av växt. Plannjas ambition är att skapa bättre byggnader.


Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik.


Nelson Garden erbjuder ett antal olika produkter inom bekämpningsmedel för både tak och gräsmatta under produktserien Mossa GTI. Liksom flera andra mossmedel består GTI :s produkter för gräs mestadels av järnsulfat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Mossa tycker också om att växa på tegel, eternit, skiffer, betong och asfalt, vilket gör många hustak till trevliga platser för mossa.


Speciellt om hustaket skuggas under stora delar av dagen. Det är alltså vanligare med mossa på den del av taket som ligger i norrläge än med mossa på söderliggande tak. Med mossa GTI och tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa. De här produkterna används icke på samma sätt vilket I själva verket är ganska logiskt.


Man kan ju inte ta sig fram över ett tak såsom man gör på gräsmattan och därjämte så krävs det lite andra egenskaper då man även behöver betänka gräsets hälsa. Tillsammans erbjuder de en effektiv och lättarbetad gör det själv-metod som ger ett snyggt tak och rena hängrännor. Tillverkad av polypropenplast.


Mossa på taket Mossa kan vara vackert men kom ihåg att det kan orsaka stora skador på ditt tak. Har du mossa på taket så riskerar takpannorna att spricka och orsaka fuktskador. Ha därför som vana att rensa bort mossan från taket så fort våren tittar fram och snön försvinner från taket. Man måste ha en övervägande majoritet av gräs och inte mossa om det ska gå att gödsla bort mossan , men det är en tidskrävande och dyr process.


Det här verktyget förenklar ordentligt när du ska ta bort mossa och skräp från taket. Den tunna mossan på 3-millimeter är svårare, den kan ge med sig efter regelbundet sopande under ti alternativt använder man någon typ av bekämpningsmedel på den tunna mossan efter att man sopat ner allt annat med Taksopen. Kostnadsfri inspektion!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg