fredag 16 februari 2018

Moksha hinduismen

Vi förhandlar så att du slipper. Moksha (sanskrit befrielse) är ett begrepp inom hinduismen och buddhismen, inom vilka alla varelser ständigt återföds i samsara. Vad den enskilda människan bör sträva efter är att genom rätt träning uppgå i världsalltet genom moksha , vilket betyder befrielse från återfödande. Vill du få tillgång till hela artikeln? Och att allt ytterst är ett enda.


Och då finns det inget mer att begära. Båda har tempel och gudstjänstlokal. Som i alla andra religioner är det viktigt att ha en god moral. Man ska inte mörda, stjäla eller ljuga. Helst ska man undvika att äta kött.


Hinduismen går i stort sett ut på att nå moksha , men hur når man dit? Kokött får man absolut inte äta eftersom att kon är helig. En annan likhet mellan hinduismen och buddhismen är att det ständiga förloppet av återfödelse (samsara) betraktas som något plågsamt som man bör befria sig från. I modern tid har tanken på reinkarnation även fått spridning i västvärlden i samband med intresset för nyreligiösa rörelser och New Age.


Moksha hinduismen

Her er moksha resultat av en lang prosess, men indiske religioner gjør oppnåelse av moksha både lett og vanskelig. Moksha nås gjennom innsikt, gjennom yoga og askese, gjennom tilbedelse av guder eller på andre måter. Troen på steders frelsende kraft står sterkt i flere indiske religioner, spesielt hinduismen og jainismen.


Vissa former av hinduism ser samsara som ett bortirrande från det sanna jaget till en tro på det illusoriska jordalivet som det verkliga. Inom hinduismen är det själen som vandrar, dvs återföds (själavandring). I motsats till andra religioner och trosriktningar är inte hinduismen fast förbunden med någon särskild filosofisk åskådning. Gemensamhetsdefinition.


Moksha hinduismen

Moksha kan man nästan se som de kristnas himlen. För att uppnå Moksha måste man gå olika vägar. Eftersom många hinduer tror på olika gudar d. Dessa är de som är mest vanliga: 4. Kunskapens väg: Denna väg väljs oftast av filosofer och lärda män.


Yoga är sanskrit och betyder förening av kropp, sinne och själ. Detta tillstånd kallas moksha. Då och då kommer det nya inriktningar på hinduismen , de ersätter inte de gamla föreställningarna utan de fortsätter satt existera parallellt. Det finns många sätt att nå moksha. En hindu är en indier.


Moksha hinduismen

Ordet kommer från floden Indus. Indien en högt stående kultur. Man brukar kalla den Indus-kulturen. Brahma är en gud inom hinduismen som representerar världens skapare.


Det är inte buddhisterna alls. Det var han som gav alla människor och djur offersked och ett radband. Med dessa föremål är det meningen att man ska påminnas om att be, studera de heliga skrifterna och att rena sig med vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg