tisdag 13 februari 2018

Köpa höns

Intresset för att ha egna höns har ökat markant de senaste åren. Kanske är det längtan efter att bli mer och mer självförsörjande som ligger bakom trenden. Att ha höns är faktiskt enklare än vad man tror.


Här är tips till dig som drömmer om egna höns. Hon har skrivit Höns : Raser, skötsel, uppfödning och Höns i trädgård som innehåller mängder med praktiska tips för den som har eller planerar att skaffa höns. Här svarar hon på vanliga frågor om att skaffa höns : 1.

Var hittar man hönsen ? Höns går inte att köpa i vanliga djuraffärer, istället är det uppfödare som. De som köper höns hos oss på Hedenkulla Gård bjuds på en runtvisning där vi ger information om hur man lättast sköter sina höns , tips om foder och foderförvaring, och försöker ge hönsköparen så mycket trygghet som möjligt tillsammans med köpet av kycklingar. För dig med höns i trädgården finns färdiga hönshus att klicka hem. Gör ett bra val och köp det du behöver för höns och fjäderfä hos oss på Granngården.


Bland vårt sortiment från Lantmännen hittar du dessutom fodertillskott och mineraler till höns och fåglar, men också duvfoder och kalkonfoder. Hobby First hönsfoder För dig som är sugen på att köpa höns eller redan har sällskapshöns eller några få höns i trädgården är Hobby First ett bra foderalternativ. Hönshuset kan du antingen bygga själv eller köpa ett färdigbyggt.

En gammal lekstuga kan också fungera fint, eller ett gammal skjul. Tänk cirka kvm per höna. Inne i hönshuset ska det finnas sittpinnar för hönsen att sova på, samt utrymmen för hönsen att värpa. Du kan köpa ettåriga sommarblom. Vi vill därför ge rådet till dig som inte är eller vill vara med i bevarandearbetet att köpa utanför genbanken (överskottstuppar undantaget).


Gäller det genbanksanslutna höns , ankor eller gäss kan du lägga in en annons här. Annonser ligger kvar på annonssidan under ett par månader. En av våra raser är Lohman höns , en annan vanlig är Silverudds blå höns. På Broby gård kan du köpa både ägg och glada höns.


Brahma hönor och tuppar, snart år säljes. Höna 375kr Tupp 150kr Vid köp a. Mina vackra marantuppar. De äter ekologiskt foder o har tillgång.


Emellanåt går det att köpa hans och tuppar av den ras du vill ha – men oftast är det enklare hitta rätt om man köper kläckägg. Ska man köpa höns finns det flera olika alternativ. Medans hönsen letar efter mat skrapar hönsen instinktivt i marken för att hitta maskar, insekter och liknande.


Om de hittar något extra gott eller bara mat i stora mängder, kallar dom på andra höns genom att ge ifrån sig ett karaktäristiskt ljud.

Det är en strikt hierarki i flocken. Tupparna rankas högst och varje höna har sin plats. Vad kan hända med höns med fjädrar på fötterna?


Vi har resultat för Värphöns till salu till de bästa priserna. Den billigaste annonsen finns tillgänglig för Kr. Kolla alla annonser från hundratals.


Glöm heller inte att köpa till värpreden så att hönsen har en plats att lägga sina ägg på. Om du hellre vill köpa ett färdigisolerat hönshus finner du det även här hos oss. I de fall du vill bygga ditt egna hönshus, tänk på att Jordbruksverket reglerar hur hönsen ska skötas.


Vi sparar några kycklingar till vår avel och säljer resten som på det viset bekostar foder mm till våra egna höns. Vi säljer inte kycklingar för att tjäna pengar på dem. Det blåa fodertråget är praktiskt då du ska ge hönsen matrester- då slipepr det hamna på golvet, grönfoderhäcken (den ritade bilden) är också en fiffig sak- här kan du lägga fullt med ogräs, gräsklipp eller morötter. Hönsen får sysslesättning, särskilt på vintern och det håller sig fräscht.


De ekologiska hönorna är de som får gå ut! Och vem vill inte kunna gå ut? Så välj eko ägg om inte annat så för hönsens skull.


På köpet får du en mustig buljong som kan användas till sås. Servera hönsköttet med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg