onsdag 21 februari 2018

Måla spänntak

Måla spänntak

Måla aldrig spänntak med vattenbaserade produkter! Inte allt på en gång, bit för bit. Sista varvet alltihop men jäkligt tunt.


Måla spänntak

Målaren visar hur du målar ett gipsat innertak med perfekt resultat. Verktyg: täckplast, maskeringstejp, slipsvamp, rollerset, lång vinkelpensel. När man målar tak och i synnerhet ett spänntak så måste man lägga på flödigt med färg, om du snålar med färgen så blir taket flammigt direkt. Om du lägger på ordentligt med färg så klarar man ofta att måla enbart en gång för att få taket fint, men då får man som sagt rolla på ordentligt mer färg. Sv: Spända tak - måla , vad för färg?


Om det är ett gammalt spänntak ska det inte målas med vanlig färg, när vi gjorde iordning våra gamla tak tog vi ut målare som fixade det åt oss. Det är någon typ av oljebaserad färg som luktar aberskadaver. Vi har gamla spänntak i ett par stora rum i vårt hus. På ett flertal ställen har möss gnagt i taket så att centimeterstora hål bildats. Jag skulle behöva klistra på något lagningsmaterial för att täcka hålen och därefter måla om taken.


Måla spänntak

Vad skall jag använda för material när jag lagar taken? Här hittar du takfärg av högsta kvalitet för målning av tak inomhus. Tänk på att måla taket innan du målar eller tapetserar väggen. Tips från Beckers Färg.


Vi kan glömma att måla taket. Filmen har antistatiska egenskaper, och därför inte drar till sig damm. Om däremot blir taket smutsiga, bara lite varmt vatten och diskmedel.


Spänntak spolats upp så rakt som golv eller väggar - utan speciell hårdvara eller dedikerad tvättmedel. Måla sedan på med den oljeburna grundfärgen ett par gånger. Pappremsan kommer då att bubbla sig och det är helt i sin ordning, pappen sträcker sig när den torkar. När du sedan grundat ett par gånger så stryker du hela taket flödigt med färg. Stryk den papptäckta listen med ytterligare limlösning.


Om taklisten varit borttagen - vänta tills takpappen är torr, spika sedan upp listen, schellackera kvistarna, grunda med mager linoljefärg och måla slutligen list och takpapp på samma gång (se recept för limfärgsmålning eller målning med matt linoljefärg). Det möjliggör att man kan ta bort all löst sittande färg både från karmen och fönsterbågarna var för sej, och sedan efter att man slipat och målat klart och färgen har torkat ordenligt kan sätta tillbaka fönsterbågarna i karmen igen. Utvändig målning När det gäller utvändig målning så gäller samma koncept här. Vill du veta hur man målar tak?


Ta hjälp av vårt arbetsråd! Vid reparation, ommålning eller tapetsering, börja med att måla taket, så undviker du stänk på målande ytor. GÖR SÅ HÄR FÖR ETT LYCKAT RESULTAT. Noggrannhet, bra verktyg och ett ordentligt underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat. Ett brett tag på rullen underlättar.


Försöka att spänna med likvärdigt tryck på båda händerna. Ha den tajt rulla annars så rynkas pappen av ditt fasta grepp. Här ser ni att vi satt den första biten över kakelugnen där det är omöjligt att komma åt med rullen. Använder du vidhäftaren ska du måla med vanlig vattenbaserad takfärg t. Beroende på hur skadan ser ut så kan man med fördel laga det vävspända taket eller väggen. Skadan frilägges och löst material plockas.


Skulle måla väggarna i vardagsrummet och maskerade upp mot taket. På ett ställe blev det lite fel så jag fick riva bort den, och med följde även en del av takfärgen, jag blev överlycklig. Drog bort det andra tejpremsorna också och samma sak hände där. Målning av paneltak och hur du reparerar ett hål i ett putsat tak: Så lätt reparerar du ett hål i ett putsat tak.


Helt nytt innertak av trä. Om du redan har ett innertak av trä, men vill byta ut det, bör du ta bort det gamla först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg