måndag 14 augusti 2017

Emdr utbildning

VÄLKOMMEN TILL EMDR SVERIGE. Här hittar du information om EMDR på svenska och även vissa andra språk, och information om var du kan hitta certifierade EMDR terapeuter. Logga in och få tillgång till artiklar, protokoll, nyhetsblogg etc!


La Cucina, Restaurang Trattorian, Norr Mälarstrand till självkostnadspris. För mer info se filen.

I Sverige har EMDR hittills inte haft det genombrott som det har haft i många närliggande länder. I den här kategorin finns kurser som främst riktar sig till psykologer men även i vissa fall till andra yrkesgrupper, som t ex socionomer och. EMDR kan ge resultat på kort tid behöver du förbereda dig för att kunna följa behandlingen fullt ut. Du bör bara gå EMDR -behandling hos en terapeut som är legitimerad att arbeta med psykoterapi och som har en särskild utbildning godkänd av EMDR International Association, EMDRIA.


Terapeuter certifierade av EMDR Sverige. EMDR -behandlingen utförs av psykologer, legitimerade psykoterapeuter eller psykiatriker med vidareutbildning i psykoterapi och som genomgått särskild utbildning godkänd av EMDR -institutet i Kalifornien. Nedan hittar du listan över certifierade EMDR -terapeuter i Sverige.

I den här kategorin hittar du kurser som riktar sig till psykologer men även kurser som vi vet är intressanta för både psykologer och andra. IHPU Psykologiutbildarna AB är Sveriges Psykologförbunds utbildningsföretag. EMDR -mottagningen är belägen i centrala Lund och erbjuder kris- och traumaexpertis i form av psykologisk behandling, handledning, krisstöd och utbildning till både privatpersoner, företag och organisationer.


Psykologiska behandlingsmetoder som erbjuds är EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) och Interpersonell terapi. EMDR är en evidensbaserad psykologisk behandlingsmetod som är bevisat effektiv främst vid posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). EMDR -terapi har även visat sig vara effektiv vid behandling av enstaka traumatiska händelser och andra tillstån såsom ångesttillstån fobier och svår sorg.


Handledning och utbildning. Jag ger utbildningar i EMDR och erbjuder även handledning i EMDR -metodik, individuellt eller i grupp. Jag är verksam i Uppsala, men erbjuder också utbildningar och föreläsningar på andra orter i Sverige.


Utbildningen i EMDR förutsätter kvalificerade förkunskaper. I Sverige är kravet legitimerad psykolog, legitimerad psy-koterapeut eller psykiater med grundläggande psykoterapiutbildning. Det är också viktigt att patienten får mer kunskap om PTSD och större förståelse för sina egna reaktioner.


Därför är också så kallade psykoedukativa insatser viktiga inslag under stabiliseringsfasen som ett slags utbildning i hur psykologiska mekanismer kan fungera för den som har PTSD. Kursen i Vetenskaplig metod och implementering för STP-psykologer. Kursens övergripande syfte är att utveckla teoretisk och praktisk vetenskaplig kompetens hos STP.


ANPASSAD UTBILDNING Föreläsningarna och utbildningarna utformas och anpassas efter de önskemål och behov som du som uppdragsgivare har.

EMDR skulle vara effektivare än andra psykoterapeutiska metoder. Många utövare har positiv upplevelse av EMDR- utbildning och utövande. De flesta anser det är av stor vikt att man har terapi erfarenhet som exempelvis psykonan man utövar EMDR - metoden. Detta är också ett krav om man vill gå utbildningen.


ViduNova använder cookies för att se till att ge dig den bästa upplevelsen på hemsidan. Om du surfar vidare på den här webbplatsen utgår vi från att du. Jag erbjuder EMDR traumabehandling, klinisk hypnos, samtal och utbildning. Alla metoderna passar för vuxna.


De tre förstnämnda även för barn och ungdomar. Vidare kan föräldrastö familjeterapi, kristerapi och neuropsykiatriska bedömningar erbjudas. Mottagning: Centralt i Gävle, Stockholm, Borlänge och övriga orter enligt.


En givande och högaktuell utbildning av mycket god kvalitet. Rekommenderas till alla som möter människor i tex vår rättsväsende, socialtjänst och skola. Jag upplever att jag fick så mycket under föreläsningen.


SFKH anordnar en 2-årig utbildning i klinisk hypnos, 1timmar, för dem som gått timmar grundkurs eller motsvarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg