fredag 11 augusti 2017

Bra kokbok för nybörjare

Vi har inspirationen till julmat och glöggmingel - här hittar du kokböckerna! Bra kokbok för nybörjare ? Jag skulle behöva tips på kokböcker för vuxna nybörjare. Min pappa, år, är nämnligen helt bortkommen i köket, han klarar endast av att bre mackor och möjligtvis koka upp tevatten.


I vår bokshop hittar du kokböcker och intressanta recept för varje tillfälle oavsett om det gäller barnkalas, grillparty, fina middagar eller vardagsrätter.

Kokböcker för nybörjare , proffs eller amatörkockar. En bra kokbok är ett utmärkt sätt att lära sig att laga mat och dess olika tillagningsmetoder. Sam Stern ger här unga människor inspiration och själförtroende att laga goda basrätter med riktiga råvaror från grunden, ofta med en personlig twist.


Vare sig du har ont om tid eller ont om pengar kan du alltid lära dig att laga god och bra mat. From fast food to slow. Om man tycker de är kul att vistas i köket så är det inga problem med dessa recept.


Själv är jag ganska dålig på att följa recept vilket kan både vara en för och nackdel, fördelen är att det kan bli mycket godare (mer i min smak) och nackdelen är att det kan bli totalt misslyckat! Hur bra är ni på att följa recept?

Imponera i köket är en annorlunda kokbok. Jag har letat efter kokböcker för nybörjare men hittar ju ingen som det står att det inte krävs för kunskap. Det får gärna stå hur man kokar ris och potatis, glömmer det jämt.


Har letat febrilt efter en vegetarisk kokbok för nybörjare men hittar inget sådant. Det är ju många ungdomar idag som går över till vegetarisk kost. Det hade varit bra om något förlag tog på sig att göra en kokbok med enkla recept för nybörjaren så kosten blir varierad och näringsriktig även som vegetarian.


Nya Första Kokboken är större, godare och nyttigare. Fler fisk- och grönsaksrecept, fler mellanmålsrecept, register för laktosintoleranta, glutenallergiker eller vegetarianer. Fler matskolor - om potatis, hur man bäst kokar pasta, varför bröd ibland inte jäser, vad man gör när man bränt sig och varför det är bra att gilla bönor. En ovanligt enkel kokbok för dig som är nybörjare i köket eller för dig som bara vill ha lite tips på vanlig, enkel vardagsmat.


Att laga mat efter recept är inte särskilt svårt, det svåra är att planera vad du ska äta och att handla smart så du slipper springa till affären varje dag. Foldern består av en kortfattad sammanfattning för nybörjare och passar bra att sätta på kylskåpsdörren. Den kan också delas ut exempelvis till intresserade vänner och familjemedlemmar. Foldrarna passar utmärkt att dela ut till patienter om du är läkare eller diabetessköterska, eller till klienter om du är kostrådgivare eller personlig tränare.


Vad gör en bra kokbok är helt i förhållande till var du är i världen och vad du har tillgängliga för dig. En bra kokbok för de flesta börjar kockar ska lista enkla ingredienser som är lätt tillgängliga där du befinner dig. Ta en titt på hur många ingredienser är listade.

Jag blir högst positivt överraskad av den nyutkomna kokboken Matkärlek – Laga gott och naturligt med LCHF. Det kan vara den bästa LCHF- kokboken hittills, särskilt men inte bara, för nybörjare. Ingen sammanställning av kokböcker för saltsten från Himalaya är komplett utan Salt Block Cooking av Mark Bitterman. Känd som grundare av saltimperiet the Meadow och med yrkestiteln selmelier var Mark Bitterman tidig, kanske till och med först, med att sälja saltsten för matlagning i stor skala.


Nedanståeende ekonomi litteratur är bra till nybörjare som ska komma igång och bra för den erfarne att repetera. Jag brukar läsa om dessa ungefär en gång om året eller åtminstone vartannat år. Hos oss hittar du allt för en inspirerande vardag. Vår kokbok eller Rutiga kokboken har så mycket av de grundläggande recepten man vill ha när man flyttar hemifrån. Undrar vad jag ska köpa för kokbok , vill ha en lätt, där det står precis i vilken ordning man ska göra saker och exakt hur.


Har börjat fundera lite på julklappar, så jag skulle vilja ha förslag på bra kokböcker med lättlagade recept. Framför allt ska det vara få ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg