tisdag 15 augusti 2017

Billig bjudmat till många

Tusentals erbjudanden varje dag. Ska du laga mat som passar till många gäster? Här hittar du recept på lättlagad och enkel bjudmat så som buffémat, grytor och ugnsrätter. Att laga mat till många gäster kan vara stressigt.


Men det finns maträtter som blir lika goda om du har förberett dem dagen innan.

Att bjuda till fest är alltid trevligt och festmaten är ofta ett uppskattat inslag. Festmat behöver inte vara dyr för att bli lyxig, handla smart och planera dina inköp så kan du gott och väl servera en riktigt snygg festmåltid utan att spendera hela matkassan. Här har vi samlat massor med förslag på billiga huvudrätter som passar finfint till festen, välj bland kyckling, sallader, pajer och mycket annat! Den här härliga helgmenyn bockar av alla punkter.


TILLTUGG: Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini. Ricottan bildar en mild och len bas till pepparn. Långpannan är bra att ta fram när man ska laga mat åt många , eller göra mycket mat och spara i frysen.

Bjudmat Budgetmat Inspiration Långpanna Mat att förbereda Mat för många Matlådor Recept Rester Snabblagat Tips Torsdagstips Veckans Vardags Idag vill jag torsdagstipsa om en enkel vardagsrätt som råkade bli till nu efter påsk. Det är nåt speciellt när man får se dem och deras ögon glittrar när paket efter paket räcks fram till dem. Men glädjen går absolut inte att ta fel på. På menyn blev det fisk, som verkligen är superlätt att göra för många personer, och går att förbereda och sedan bara skjuts in i ugnen. Ett förråd av bönor, linser och ärtor är också toppen när du vill äta billigt.


Husmanskost är ofta billig också, prova raggmunk med fläsk eller fläsklägg med rotmos till exempel! Alla pratar om pulled pork. Men det många inte vet om är att det både är väldigt billigt och otroligt enkelt att göra. Det tar lite ti visst, men. Beställde i förra veckan två Emek-lastbilar, som har kommit fram utan problem och är nu till stor belåtenhet.


Såser med matyoghurt som bas är enkelt, billigt och lättlagat till många. En kall sås smaksatt med lite pressad vitlök, olivolja, honung, citronsaft samt hackad persilja eller annan valfri smaksättare som ajvar, mango chutney eller curry. Du kan också ta gräddfil och blanda till gräddfilssås med olika smaksättningar. För dig som känner att du vill lyxa till det lite mer kan du slå till på en fylld fläskfilé med mozzarellaost och parmaskicka.


Fylld Fläskfilé: Italienska godsaker som mozzarellaost, parmaskinka och färska örter. Servera gärna med klyftpotatis och en rödvinssås.

Bra bjudmat då köttet kan förberedas i god tid. Jag lovade bjuda på mat, men vad? Vill att det skall vara gott, vara möjligt att förbereda i förväg, passa barn då det kommer finnas barn i sällskapet, gärna lättlagat och det skadar inte alls om det är billigt. Lägg ner allt i ett durkslag och pressa ut vattnet. Smält rikligt med smör i en stekpanna på ganska hög värme.


Ta en liten mängd och gör till en boll, lägg ut bollarna i stekpannan och platta till dem. Stek ca 2-minuter på ena sida (tills rårakan är gyllenbrun) vänd dem försiktigt med en smal stekspade. Till det ett väldigt gott bröd som du bakat eller köpt.


Köp mycket så kan du använda resten till att göra vitlöksbröd Dag Fika Dag 1: Brownies Middag Dag 2: Ris är det som är lättast att koka o varmhålla till många , gärna jasminris. Billig mat till kalas. Denna sallad brukar jag göra när vi är många ! Den är otroligt god och räcker till ca 6-personer, beroende på vad man serverar till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg