måndag 23 september 2019

Sunfleet dyrt

Som Sunfleet -medlem i Stockholm eller Uppsala får du ett fint starterbjudande. Hyrbilsföretagens prislistor utgår ofta från att du vill hyra bil under längre ti minsta bokningstid brukar vara timmar. Med Sunfleet får du enkelt och billigt tillgång till bil även för kortare resor, minsta bokningstid hos oss är en timme.


Med hyrbil från Sunfleet Bilpool väljer du ett miljövänligt resande och enkel tillgång till bil när du behöver. Börja hyra bil smartare - Bli medlem nu! Bilpooltjänsten Sunfleet med Volvobilar försvinner. Den ersätts direkt med en motsvarande tjänst med namnet M, som blir flera tusenlappar dyrare , skriver DN.


Volvoägda Sunfleet , med verksamhet i bland annat Stockholm och andra svenska städer, har inte varit någon lysande verksamhet, åtminstone inte för företaget. Volvo-ägda Sunfleet försvinner, och ersätts med en ny tjänst som är betydligt dyrare. Det skriver Dagens Nyheter. Bolaget Sunfleet Carsharing AB står bakom bildelningstjänsten med samma namn, och ägs av Volvo – men nu läggs tjänsten ned. Nu skriver Dagens Nyheter att Volvos tjänst Sunfleet , som enligt tidningen är Sveriges största tjänst för bildelning, höjer priserna kraftigt.


Enligt Dagens Nyheter är prisskillnaden över 2. Bjud in dina vänner att bli medlemmar i Sunfleet. Ge bort första månadsavgiften (medlemskap small) till en vän. För varje vän du värvar får du 1kr att använda vid din nästa resa. Några på jobbet har det. De är väl inte överlyckliga direkt.


Dyrt och svårt att hitta bilar de tider man vill. Men sen när de väl börjar räkna efter vad det skulle kosta dem att äga en egen bil för att köra de får gånger per månad de vill så brukar de tystna. Bil i innerstan är dyrt , vare sig man äger eller hyr.


Har som jag sagt tidigare tittat på t ex Sunfleet , men deras erbjudanden eller upplägg passar inte vårat körmönster, utan då blir det billigare med Statoil och Toyota. Bilpool är en bra idé, men jag tycker det är för dyrt i förhållande till de andra alternativen, med det passar säkert andra. Vi tog bort anslutningsavgiften i mars i år och det har gett stor positiv effekt på medlemstillväxten, säger Rasmus Trygg, tf marknadschef på Sunfleet , till Allt om bilar. Månadskostnaden varierar mellan och 9kronor för fasta medlemmar. Vi har fyra olika medlemskap för att möta olika människors bilbehov på ett bättre sätt.


I mitt tidigare inlägg om Sunfleet bilpool skrev jag om hur mycket pengar jag sparar på att ha sålt min bil och istället ha bil via bilpool. Jag utlovade även en recension om Sunfleet som kommer här. Men nu är jag inte bara kund hos Sunfleet , utan snart även anställd. Första dagen är imorgon och det känns grymt kul! Tog bort Vför dyrare bilar.


Sunfleet dyrt

Att Sunfleet har blivit dyrare på senare tid följer på bilpoolens beslut att plocka bort den populära mindre modellen Volvo Vfrån garagen. Dessa har sedan ersatts med större, och inköpsmässigt dyrare modeller som XCoch V6 båda med en högre hyra. Jo det stämmer – man kan boka bilen för en vecka eller mer.


Det här ser säkert olika ut i olika bilpooler men vi är med i Sunfleet som är en stor rikstäckande pool. Tillägg: Sunfleet har höjt priset. Det jag skrev här ovanför är fortfarande sant till stor del men Sunfleet har reviderat sin prislista och gjort det mycket dyrare att använda tjänsten. När bilpoolen är lika dyr som privatleasingstjänsten är så är det bara intressant att använda bilpool under mycket speciella omständigheter. Sunfleet har ett ganska komp­licerat system med olika abonnemang med olika stor fast och rörlig kostnad.


Sunfleet dyrt

Det gör att det blir svårt att jämföra deras erbjudanden rakt av. Vad som passar bäst beror till stor del på hur ofta du behöver bil och hur långt du tänker köra. Marknaden för bildelningsmöjligheter växer nu med tjänster som Sunfleet , Bilpoolen. Snappcar, Drive now, elfordonspoolen Move about och de 15-talet icke kommersiella bilpooler inom Bilpoolernas Riksförbund.


Förslag innebär ingen “förlust” för Sunfleet utan ger endast good will tillbaka till den som av någon anledning inte längre behöver bilen (eller släpet), plus att det kan ge någon annan en möjlighet att nyttja bilen. Enkelt att programmera (för normalbegåvade testdrivna utvecklare). Som du ser finns det många fördelar med att vara medlem i en bilpool. Särskilt om man inte vill behöva engagera sig själv i bilskötsel och om man inte själv kan laga bilen om något går sönder.


Att låta någon annan ta hand tvättning och andra bestyr kan vara mycket trevligt men blir lätt dyrt om du behöver bil mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg