onsdag 4 september 2019

Sju källorna rhodos

Lågpriser på hotell i Rhodos stad. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Fantastiska Erbjudanden i Rhodos.

Fly undan värmen en stund och förundras över den oförstörda skönheten vid de sju källorna , som ligger mitt i en tät skog och är en av öns mest pittoreska platser. Här flödar sju naturliga källor genom en dal och skapar en liten sjö. Koppla av i ett landskap fullt av pinjeträ blommor, bäckar och vattenfall. Upptäck det finfina området med den lilla konstgjorda sjön och vattenfallet via den långa, trånga och mörka tunneln, där du vandrar barfota i det iskalla vattnet! Från bergen ovanför porlar sju bäckar genom en vacker lövskog.


Denna otroligt vackra plats är relativt okänd och väntar på att upptäckas av fler. Landskapet pryds av vackra trä källor , vattenfall och ankdammar. Här finns även en taverna där du kan avnjuta grekiska godsaker.

Seven springs ligger i ett naturskönt område med oliv-och apelsinlundar, pinjeträ bäckar och små vattenfall. Hit går en färja tur och retur några dagar i veckan från Rhodos sta och de tretton milens resväg över Medelhavet är en oförglömlig upplevelse i sig. Sju Källor Rhodos har, till skillnad från många av de andra tolvöarna gott om sötvatten. Otroligt vacker natur med skog och vattenfall. Med TUI kan du även kryssa till Rhodos.


Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa. En av de finaste och mest stillsamma badbukterna på Rhodos med strand av småsten, söder om Tsambika på östkusten. Här kan man hitta billiga privata rum och mysiga tavernor. Läs riktiga recensioner - boka nu! Missa inte chansen, boka nu!


Vi besöker platsen varje år! Och varje gång är det lika spännande! Naturintresserad eller inte, de Sju Källorna är värt ett besök. Det ligger cirka fem km, inåt ön, från badplatsen Kolymbia.


Kolossen på Rhodos tillhör ett av antikens sju underverk och restes på 200-talet f. Epta Piges är ett måste för oss!

Denna gigantiska staty var tillägnad Rhodos beskyddare - solguden - och byggdes av skulptören Chares av Lindos, en lärling till den berömda grekiska skulptören Lysippos. Man tar sig till sjön genom att gå barfota genom en smal tunnel. Vid slutet mynnar källorna ut i ett över 1meter långt undervattensdike. Läge: Ligger nära Kolymbia på östkusten. Vi går sedan runt där uppe och wow vilken utsikt över havet och badsugen man blev.


Trapporna ner och vägen tillbaks till bussen och nästa anhallt var de sju källorna. Ni njuter av vara ratter i skuggan av plataner och pinjetra till faglarnas sang och kallornas sorl. Med sitt perfekta läge i Medelhavet, sydost om det grekiska fastlandet och nära turkiska gränsen bjuder Rhodos i stort sett alltid på sol och värme. Förutom sol och bad finns det gott om historiska byggnader, bra shopping och vacker natur. Här guidar vi dig till det bästa av Rhodos.


Upp till rabatt i Rhodos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg