torsdag 19 september 2019

Saknar skrupelfri

Saknar skrupelfri

Skapa konto med e-post. Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto. Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt.


Sveriges största sökmotor för det svenska språket. Den som är skrupelfri är utan skrupler, det vill säga den saknar samvetsbetänkligheter och är därför beredd att vid behov göra sådant som är orätt och omoraliskt. Ordet skrupel, som i praktiken bara används i pluralformen skrupler, går tillbaka på latinets scrupulus som ursprungligen hade betydelsen ’liten sten’ men redan i latinet fick betydelsen ’bekymmer’. Rapportera ett fel eller föreslå en förbättring. Unscrupulous people are selling fake medicine online.


Skrupelfri mackägare blåste flera på lönen. En mackägare i Gävle satte i system att lura migrantarbetare på lön. En kvinna från Balkan fick jobb, trots att hon saknade arbetstillstånd. När hon kopplade in Transport och krävde sin lön kontrade arbetsgivaren med att sparka henne. För att hon jobbade illegalt i Sverige.


Samma kväll sände Channel sitt wallraffande reportage där Nix åtminstone framstår som skrupelfri. När Perry låter Martha gå till storms mot Londons ockerhyror, hur staten subventionerar skrupelfria privata hyresvärdar istället för att bygga nytt åt stadens fattiga, är det uppenbart en kommentar till krisläget i dagens London. Definition från Wiktionary, den fria ordlistan. Hoppa till navigering Hoppa till sök. Den lokala nyhetsbyrån Xinhua rapporterar att kolgruvan bedrev illegal verksamhet och att ägarna av gruvan först ljög om antalet döda och saknade arbetare.


Ett tjugotal noshörningar i en vilddjurspark i England hotas av illegal jakt. Rättighetsalliansen anser att genom det beslutet är det olagligt att ge internetaccess till en illegal. De siffror man slänger sig med saknar förankring i verkligheten och är resultat av trixande med låtsasjobb och statistik.


Alltså rena politiska beställningsjobb och propaganda. Bakom propagandan står en skrupelfri , maktfullkomlig och därigenom också direkt farlig regering, menar debattören och före detta riksdagsledamoten Thoralf. Psykopater saknar ånger och skuldkänslor. Tvärtom kan de ofta tycka att den som är utsatt får skylla sig själv. Ett exempel är en kvinna lurade sin partner och hans familj på pengar.


Man ska ta människors oro på allvar och vi menar att den till stor del beror på ökande klassklyftor. Det är ökande klyftor mellan rika och fattiga, mellan stad och land och mellan de som har jobb och de som står utanför. Vi ser ett samhälle som dras isär alltmer och en socialdemokrati som saknar svaren och den ödmjuka dialogen.


Men givet att förmågan till empati är en egenskap är det knappast realistiskt att man kan lära ut det. Våra egenskaper och förmågor har vi till stor del som ett resultat av arv och miljö, varför brist på empati knappast kan. Han saknade teknisk kompetens och det skadade honom eftersom han inte hade förmågan att hjälpa sig själv. Den enda lösningen var att kompensera med naturlig talang, vilket resulterade i att han var snabb i början av ett lopp, men föll sedan tillbaka eftersom antingen däcken eller växellådan tog slut.


Den S-märkta bostadsdebattören Lennart Weiss, som också är kommersiell direktör på bygg- och bostadsbolaget Veidekke, håller med om att det saknas politik mot bostadsklyftorna. Det håller definitivt på att växa fram en ny typ av misär. Men om vi pratar rena fastigheter så har vi aldrig haft så välrustade fastigheter som i dag. Många kommuner saknar barnstrateg.


Saknar skrupelfri

Strömmen av ensamkommande flyktingbarn har överstigit alla prognoser. Samtidigt saknar tre av fyra kommuner en tjänsteman med ansvar för barns rättigheter. Ett stort problem när barnkonventionen ska bli svensk lag, anser barnrättsorganisationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg