måndag 9 september 2019

Spotify ersättning per spelning 2015

Spotify ersättning per spelning 2015

Om man antar att rättighetsinnehavaren i genomsnitt får 0dollar per spelning innebär det att en låt måste spelas drygt 1gånger för att innehavaren ska tjäna dollar. Stims hemsida att man som bäst får öre per minut i en kommersiell radiokanal. Det innebär att om man har en låt som är minuter lång så får man drygt kronor för en spelning i radio. För streamingtjänster får du ersättning per lyssning när din låt spelats i minst sekunder.


Spotify ersättning per spelning 2015

Här redovisas några exempel på hur mycket en spelad minut i radio och tv ger i pengar, samt hur mycket en stream i en digital musiktjänst är värd. Det tycker grundaren är riktigt schysst - med tanke på vad artisterna får i gengäld. Säg att man får öre per spelning ,. När upphovsrättsskyddad musik spelas i radio eller TV utgår ersättning per spelad minut, men vad gäller streamingtjänster utgår ersättning per lyssning eller en s. Spotify pga ersättningen från. Ersättningen baseras på i vilket land som låten spelas.


I Sverige betalas ett högre belopp ut per spelning än till exempel i Ukraina. Svaret beror givetvis på hur uppdelningen mellan artister och skivbolag ser ut. SEK – öre – till artister och skivbolag.


Förutom artisten kan även låtens producenter, skivbolag och artistens manager vara berättigade till ersättning. Apple music betalar dubbelt så mycket, och musiktjänsten Tidal betalar öre per stream. Grävande ledde till att artisterna finns i epidemic sounds och liknande företag. Alltså tjänster som inte betalar ut till artist per spelning utan köper stycket för en one off summa. Listen to all your favourite artists on any device for free or try the Premium trial.


Företaget meddelade också att man har planer på att hjälpa artister att sälja varor och biljetter via sin webbplats och appar. Trots att Spotify är den största aktören på världsmarknaden så betalar flera andra tjänster bättre. Men alla lyssnar inte på sin musik på tv, så något kanske mer aktuellt man kan fråga sig är hur mycket en artist får i ersättning om låten spelas på en streamingtjänst som exempelvis Spotify. Det är ingen tvekan om att ersättningen kan diskuteras.


Spotify ersättning per spelning 2015

Men 6miljoner streams bygger också en karriär och det betyder i förlängningen mer än de pengar man får av bara spelningarna , resonerar Ola Håkansson. Per Sundin tycker att ersättningen till artisterna är rimlig, även om modellen inte saknar luckor. DUEC5p_U MILJARD spelningar på Spotify.


Frågan är vad han får från konjakstillverkaren? Sedan står vi kreatörer längst ner på stegen och får lita på det som sägs i princip, men vi kanske kan försöka skapa oss en bild tillsammans k. Det är dessutom allmänt känt att ersättningen som artister får för spelningar på spotify är tämligen låg (dock betydligt mycket högre än ingenting och framförallt en betydligt mycket större reach än om de skulle försöka ge sig på det på egen hand) så en större vinst för spotify kan i längden innebära högre ersättningar. Spotify har fått kritik för att betala ut för små summor till musikerna. I genomsnitt får en artist 0dollar per spelning. Vulfpecks låtar var utformade för att precis kvalificera sig för ersättning – sekunders lyssning är gränsen för när Spotify betalar ut ersättning.


Som artist tänker man fel om man jämför att få sin låt spelad på Pmed att få den spelad på Spotify. Get Spotify Open Spotify You look like someone who appreciates good music. Taylor Swifts skivbolag Big Machine och dess vd Scott Borchetta har uppgett till Time att bolaget har fått miljoner kronor i ersättning för Spotify - spelningar under det senaste året – summan gäller dock endast spelningar i USA, enligt TT.


Han har också hävdat att Taylor Swift har fått mer pengar via videosajten Vevo än Spotify.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg