onsdag 18 september 2019

Son till narcissistisk mamma

Son till narcissistisk mamma

Mama är läsarnas mammagrupp de luxe, självklara mötesplatsen för alla fantastiska mammor. Just nu ingår: Eucerin-kit värde 745kr! Beställ smidigt online. Vad är en narcissistisk mamma ? Innan vi börjar prata om konsekvenserna av att ha en narcissistisk mamma är det viktigt att förstå vad konceptet innebär. Det första du måste komma ihåg är att narcissistiska människor älskar sig själva till överdrift.


Son till narcissistisk mamma

Hon ser nämligen noggrant till att särskilja orsaken till bestraffningen (din glädje över din prestation) från själva bestraffningen (sin egen vägran att låta dig låna bilen när du ska åka till prisutdelningen) genom att t. Jag tycker utifrån mina möten med människor märka att det inte är ovanligt att pojkar till narcissistiska mammor ofta själva väljer en narcissistisk partner som på sikt krockar med den narcissistiska mamman. Det kan ofta leda till att mamman tappar sin kontroll till förmån för den narcissistiska svärdottern varpå hon blir frustrerad. Döttrar till narcissistiska mödrar: när inget bra nog. En sak som bör påpekas är att inte alla kvinnor med narcissistiska beteendemönster lider av egentlig narcissistisk personlighetsstörning, så som den definieras i psykiatrins handbok DSM-(the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders).


Samtidigt som vi träffades fick han dock veta att han blivit pappa på annat håll. Vi har haft ett helvete rent ut sagt sedan dag ett med denna kvinna som är mamma till min mans son. Vi har sett en del oroväckande beteenden hos sonen och har haft kontakt med sonens morfar, som berättat att mamman i fråga har en diagnos. Du är inte knäpp … det är din mamma ”. Det var först i vuxen ål-der, när Danu själv blivit mamma , som hon insåg vad hon hade utsatts för under sin uppväxt.


Jag är vuxen dotter till en narcissistisk mamma och hon har öppnat sitt hem för kompisar och varit så sjukt trevlig mot dem när jag växte upp! De håller fortfarande kontakten med henne! En ögonöppnare för mig. Alla kriterier för hur en narcissistisk person är stämde in på min mamma. Under min uppväxt hade jag aldrig någon att prata med och jag kände mig fast.


Jag förstod att det var någonting som inte stämde med min och mammas relation med kunde inte sätta fingret på det. En narcissistisk mamma är som en tornado: var hon än landar slits familjer isär och skada uppstår. Om inte pappan har kontroll över den narcissistiska mamman och håller ihop familjen, är det vanligt att vuxna syskon i familjer med en narcissistisk mamma har stormiga och konfliktfyllda relationer till varandra. Karins mamma kunde svänga från att vara rolig och spirituell mamma till elak satkärring på en sekund.


Idag vet hon att mamman har en borderlinestörning – men som barn kunde hon bara ana att något inte var som det skulle. Du känner igen mig på hatten”, säger Karin innan vi ska träffas. Mamma tog alltså ingen hänsyn till att de andra paret var gifta och hade delad ekonomi. När mamma hastigt blev sjuk och opererades akut, ringde jag och pratade med henne dagen efteråt. Då sa hon att doktorn sagt att hon skulle dö, när visste han inte, men hon skulle få prata med en kurator för att kunna hantera det hela.


Att ta sig ur en destruktiv (för det är den ju i längden) relation till en narcissistisk människa är som att försöka ta sig ur spindelväv, ju mer man kämpar desto värre verkar man fastna känns det som. Min mamma är precis lika dan. Jag är också i beroendeställning till min mamma , trots att jag är vuxen. Sedan diskuteras våra olika möjligheter när det gäller fortsatt kontakt med henne och hur det påverkar oss att känna till sanningen. Högkänsliga människor är i regel mycket samvetsgranna och arbetsamma.


När de befinner sig i en relation till en narcissist kan de mycket väl känna att ”bara jag anstränger mig lite till , bara jag blir lite mer empatisk, förlåtande och kärleksfull så kommer allt att ordna sig till slut. Min narcissistiska mamma väljer julklappar som hon vill ha för att sedan kunna låna dem av mig. Om du har en narcissistisk mamma är det inte ovanligt att hon varken har aning eller intresse kring vad du tycker om och vad du inte tycker om. Därför blir det ofta knepigt när hon ska köpa presenter till dig.


Narcissistisk pappa Min pappa är vad jag misstänker narcissistisk , vilket har gjort att hela min familj, jag, mina bröder och min mamma ska alltid anpassa oss efter hans åsikter eller gör vad han vill. Då kommer plötsligt en hård örfil rakt i ansiktet på mig. Jag stelnar till och det är som att blodet i mina ådror blir till hård metall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg