fredag 13 september 2019

Posao u svedskoj za srbe

Kako saznajemo od prevoznika, vozači im odlaze u GSP jer imaju nešto bolje uslove rada, ali i referencu za odlazak u neku inostranu firmu. U Hrvatskoj vozači autobusa zarađuju i više od 8evra, već u Sloveniji ta brojka je duplo veća, a u nekim evropskim zemljama i preko 2. S druge strane, rad na gradskim linijama je najteži. U sljedećih par koraka objasnit ćemo Vam kako do posla u Švedskoj. Ove godine Švedska ambasada izdala je listu tražnih zanimanja za ovu godinu – ovogodišnja lista zanimanje – POGLEDAJ OVDJE 2.

Sajtovi za traženje posla u Švedskoj. Za razliku od Srbije i zemalja u okruženju u kojima možete naći samo nekoliko relevantnih platformi za traženje posla, u Švedskoj kako poslova, tako i sajtova za njihovu pretragu ima u izobilju. Sledi lista po našem mišljenju najpopularnijih sajtova za traženje posla u Švedskoj. POSAO U INOSTRANSTVU ZA SRBE – Rad u industriji – smeštaj besplatan.


Potrebni radnici za rad u Slovackoj i Madjarskoj. Radi se u firmama tv i auto industrije. Nije potrebno iskustvo i dodatne strucne kvalifikacije.


Detaljne informacije oglasa procitajte u nastavku.

Ako želite da radite i živite u Švedskoj, prvo se morate informisati šta vam je sve potrebno od dokumentacije, i koje uslove treba da ispunite. Pre nego što odete u bilo koju zemlju poželjno je da znate jezik, koji se tamo govori. U Švedskoj se na poslu uglavnom koristi švedski, ali i engleski jezik, koji je dovoljan za većinu radnih.


Ja sam posao nasao u Svedskoj preko agencije careercenter i mogu vam reci da su profesionalni i vrlo korektni,sve sto je receno tako i jeste, za radnu dozvolu sam cekao malo vise ali napokon sam krenuo sa radom i svima erporucujem da ako zele da idu da rade mogu naci posao sigurno,samo je potrebna volja i zelja. Sad je tako sta ce biti za deset godina niko nezna nisu svi srecni koji su otisli u evropu recimo u nemackoj u McDonaldsu dosta rumuni i azijati rade na gradjevini rumuni poljaci bugari madjari hrvati u apotekama ima nasih devojaka sa srednjom skolom ili fakultetom znam apoteku gde su prosle godine cetiri nase devojke dobile posao , u starackim. Za dozvolu se može konkurisati online. Za ovu akciju mogu da koriste meseca, koliko mogu da borave u zemlji bez vize.


Pronalazak posla u Švedskoj nije lak zadatak. Zanimanja za kojima postoji velika potražnja u Švedskoj navedena su na listi koja se redovno dopunjava. Ovo znači da, ukoliko vas poslodavac poziva na razgovor za posao u jednoj od dolenavedenih profesija, za radnu dozvolu možete aplicirati iz Švedske umesto da se vratite u domovinu i podnesete zahtev odatle.


Posao je moguće naći i pomoću poznanika i rodbine koji već rade u Švedskoj. Na ovom sajtu moguće je na hrvatskom jeziku pronaći tačno profesije koje se traže sa uslovima koje kandidat mora i da ispuni. Za neka zanimanja je navedena i plata. Prosečna bruto plata u Švedskoj je 32. POSAO U ŠVEDSKOJ – Fizički poslovi – potrebno više radnika.


Traze se radnici za rad u Svedskoj za obavljanje razlicitih fizickih poslova.

Obavljanje pomocnih poslova postavljanje parketa, sklapanje namestaja, keramicarskih poslova. Iskustvo pozeljno na slicnim poslovima ili domara. Bez registracije, možete da postavite oglas u brojnim kategorijama: posao u inostranstvu, lični kontakti, brak u inostranstvu, sezonski poslovi, izdavanje i kupovina ili prodaja stanova i kuća. Mi vam pružamo najbolju uslugu, kroz brzo i lako oglašavanje kao i pretragu više desetina hiljada oglasa.


U slučaju da izgubite posao , možete da ostanete u Norveškoj šest meseci da tražite drugi. Jutarnji donosi listu najzanimljivijih poslova u četiri EU države. Možete se odmah prijaviti!


Kada za dana Hrvatska uđe u EU, otvara nam se veliko tržište rada na kojem je jučer bilo oglašeno točno 360. Hrvati koji to žele već sada mogu početi gledati koja se radna mjesta nude i vrlo brzo se prijaviti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg