måndag 30 september 2019

Premodul skorsten montering

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Montering av skorsten och kamin. Eventuellt inrede i kaminen eller tyngre beklädnader, som täljsten eller kakel, kan monteras på din kamin efteråt. Skorstenen passar alla kaminer och eldstäder, är CE-märkt och testad av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.


För din säkerhets skull lämnar vi års garanti.

Skorstenens viktigaste uppgift är att på ett säkert sätt leda bort rökgaserna. Lika viktigt är att den passar kaminen som hand i handske och att den smälter in i husets design. Den är så enkel att hantera att du monterar kamin och skorsten på samma dag. Vi fick nyligen monterat vår contura braskamin med tillhörande premodul skorsten. Vi hämtade in flera offerter då vi ville få detta bra och fackmanna mässigt utfört.


Vid montering kan innerrör, isolering och mantel hanteras var för sig vilket minskar risken för skador på mantlarna. Våra skorstenar kan monteras på trägolv och behöver inget fundament. Placera rörbuss-ningen i utkragningen på skorstensmodulen.

Bussningen skall stanna 3-mm under rörets kant. Här hittar du installationsanvisningar för kaminer, murspisar, kassetter, elektriska eldstäder, skorstenar och tillbehör. Tänk på att läsa igenom installationsanvisningen noga innan installationen påbörjas. Hur du eldar på bästa sätt kan du läsa om i bruksanvisningen för eldning. En minst lika viktig del som kaminköpet är valet av skorsten.


Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna. Från vald Contura spis ut genom fasaden och upp på taket med valfri skorstenshuv. Utbudet av eldstäder är stort och i mångt och mycket handlar det om tycke och smak.


Oavsett vilken kamin du väljer på marknaden så kan du installera tillsammans med en NVI- skorsten – våra skorstenar passar alla eldstäder på marknaden. Innan du installerar en braskamin måste du göra en Bygganmälan. Magnus går upp på taket och monterar skorstenen utvändigt. Då våra Hur gör snickaren-filmer är flera år gamla, finns det möjlighet att de regler och byggmetoder som tillämpas i filmerna inte är aktuella idag. Tänk därför på att kolla upp vilka regler som gäller idag innan du praktiserar metoderna som visas.


Skyddar mot ev gnistor och förhindrar att fåglar tar sig ner i skorstenen. Vinklarna finns i 2och grader. Steg ett vid monteringen av din skorsten är alltså att bestämma grunden.


Nästa steg är att lista ut hur hög din skorsten måste bli, som du kan se i vår butik så erbjuder vi flera olika höjder och konstruktioner vilket gör det lätt för dig att hitta det du behöver. SP SKORSTEN GRUNDPAKET GRÅ.

Eventuellt kan extra brandtätningsmassa och tätgarn behövas för att få en tät anslutning. Bilden visar fästena för montering vid skorsten. En vackert skorstenshuv är som pricken över i:et över husets skorsten. En skorstenshuv är som ett litet tak över själva skorstenstoppen.


Premodul Tilluftsskorsten. Det är faktorer som annars kan påverka själva skorstenen och minska dess livslängd genom att orsaka korrosion, kondens, sprickor och andra skador.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg