torsdag 1 november 2018

Krönikor skrivna av elever

Auktoriserad återförsäljare av skönhetsmärken. Stort utbud av populära skönhetsmärken inom smink, hudvår parfym och hårvård. Brett sortiment av hudvård.


En av Sveriges största skönhetsbutiker inom parfym, smink, hårvård och hudvård. Köp favoritmärket upp till billigare på nätet. Helhetsbedömning: Denna text är skriven av en elev som läser Svenska B.

Fokus i texten ligger på hur det känns att skämmas över sina föräldrar och varför unga ofta gör det. Innehållet är engagerande och nyanserat. Ni gör ju aldrig något i skolan, det påståendet har jag också fått höra några gånger.


De som säger så ljuger. Det är så falskt att de knappt skulle kunna komma längre ifrån sanningen. Fråga en lärare, de vet att vi har mycket att göra.


De vet att det finns elever som sliter häcken av sig för att få allt gjort. Här finns möjlighet för elever att skicka in texter som på något sätt handlar om konsumtion eller närliggande områden.

Skicka in passande texter till oss för en chans till publicering. Publicerade texter premieras med en gåva. Krönika av en elev på KF.


Det tar ett tag för oss människor att inse att skolan faktiskt är viktig, att man behöver en utbildning. För vissa är det bara en självklarhet, man glider igenom skolan på en räkmacka, med bra betyg och en ljus framtid framför sig. För andra är det betydligt svårare. På det viset får krönikan spridning och kan nå en större läsekrets. Den dyker upp i nästan alla dagstidningar och även i TV.


När det är ett stort sportevenemang , tex OS, brukar ofta någon kändis i slutet av programmet ge sin bild av händelserna. Om du skriver ner det som du har upplevt och hur du reagerade på det, skriver du en krönika. Eleven resonerar på ett personligt sätt kring användandet av mobiltelefoner idag och hur detta påverkar ens sociala liv. Eleverna har fått skriva två krönikor var. En om miljön och en om ett valfritt ämne.


De flesta kom in på väldigt allvarliga ämnen, som exempelvis fotbollsvåldet eller mobbing. Det blev argumenterande krönikor , där vi lade in vad vi tycker för att få läsarna att tänka om och göra som vi säger. Elever i årskurs tänker tillbaka på sin skolgång. Innan jag bytte skola fanns det en tid som jag gärna inte vill minnas, jag blev mobbad.


I årskurs fick jag reda på av mina föräldrar att jag hade funktionshindret ADD och.

I den här artikeln publicerar vi en berättelse skriven av Elin Huusmann i årskurs på Strandskolan. Vi hoppas att ni tycker om den. Läs mer: Det overkliga inträffade.


Här kan du läsa en novell som kvalitetsmässigt förtjänar att bli publicerad Strandaren. Jag hade precis sagt god natt till min mamma och skulle lägga mig i sängen. Ett av nordens bredaste skönhetssortiment, 30. Det är även vanligt att använda vardagligt språk när man skriver en krönika , just för att texten skall kännas familjär och bekant för den som läser den.


Här samlar vi krönikor skrivna av forskare vid Uppsala universitet. En krönika som inte är objektivt skriven kan snarare kallas ett referat. De delar med sig både av expertkunskap och personliga reflektioner, med koppling till viktiga samhällsfrågor och aktuella händelser.


Viktigt i en krönika är just att den är personlig, den ska alltså innehålla krönikörens egna tankar och kommentarer. En del är skrivna av personer som har autism. Samtliga krönikor listas i menyn, de är sorterade efter publiceringsdatum, senaste först. I UI:s webbtidning utrikesmagasinet.


Det mesta är på svenska och alla artiklar är fritt tillgängliga. Tipsa gärna dina vänner! Tio av elevtexterna var skrivna av elever som var i lässvårigheter i årskurs och tio texter var skrivna av elever utan lässvårigheter i årskurs 2. Din uppgift är att skriva en krönika som utgår från någonting du sett, hört eller upplevt i skolan. Texten ska vara personligt skriven , i jagform.


Den är personligt skriven och innehåller egna åsikter. Texten kan börja i en enkel personlig händelse, t ex något som läsaren kan känna igen sig i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg