torsdag 29 november 2018

Hsp passande yrken

HSP (Highly Sensitive Person) är myntat av Dr. Kolla yrken som passar dig och vilka du ska undvika. HSP värmer så i hjärtat att jag känner för stunden kan känna att det är ok att känna mig vilsen med vad jag vill arbeta med.


Att vara högkänslig kan ibland kännas tungt och därför måste du göra det till en prioritering att ta hand om dig själv för att inte bli utmattad. Därför listar vi, med inspiration av The Mighty, sju saker en HSP person behöver för att må bra. HSP , eller högkänslighet, kan göra dig blyg och extra känslig för kritik.

Men det innebär också att du är fantastiskt empatisk och inkännande. Ungefär procent av jordens befolkning är högkänsliga, det vill säga personer med extra långa känselspröt. Blir du lätt störd av olju av andras sinnesstämningar och har ett stort behov att egentid? Då kan du vara en av dem.


HSP – högkänslighet – Sanna Ehdin. En del människor föds med en hög känslighet för sin omgivnings signaler. Det kallas även för HSP , highly sensitive people (högkänsliga personer), och det är ett personlighetsdrag som är en stor tillgång om man lär sig att hantera det – och omgivningen.


Att vara introvert i yrkeslivet kan både vara en välsignelse och en förbannelse.

Händer för mycket blir du överstimulera och stänger av och ner. Men händer precis lagom mycket finns det inget som kan stoppa din kreativitet och din potential från att blomma ut. Här är några yrken som är klippta och skurna för introverta typer. Hur ställer sig arbetsmarknaden till mig, som HSP , extra känslig och dessutom introvert?


Vad säger mina vänner? Jag gör det inte till en hemlighet på något sätt. Jag har pratat om HSP länge genom mitt bloggande men fortfarande så vågar jag inte ta orden i mun och verkligen prata med andra om detta.


Vilket jobb passar min personlighet? Som sagt så har alla personlighetstyper sina styrkor och svagheter, och baserat på dessa så kan du med fördel försöka hitta det jobb som skulle passa dig bäst. Tack för allt, ni är bäst! Sagan Vardagspuls har kommit till sitt slut.


För oss som har arbetat med Vardagspuls har det varit ett väldigt roligt äventyr. HSP Gripen har de senaste åren, förutom att flytta verksamheten från Hassela till centrala Hudiksvall även expanderat kraftigt, och nyanställningarna har avlöst varandra. Senast var det dags för Janolof Joelsson att ta över rodret som ny sälj- och marknadschef. Men vad tycker man som ny hos HSP Gripen?


Vi passade naturligtvis på att. Om du är en högkänslig person eller har ett högkänsligt barn har du kommit rätt!

HSP -personer är introverta och gillar inte att vistas bland folk. Tanken med den här webbsidan är att informera om just högkänslighet. Gör personlighetstestet och se vilket yrke som passar dig bäst! Så gör du: Skriv ner siffran på frågan du svarar på och välj alternativ A eller B på varje fråga: När du är med en grupp människor, föredrar du att: A. Prata med alla i gruppen.


Den amerikanska psykoterapeuten och forskaren Elaine N. Den vetenskapliga termen är ”SPS – Sensory Processing Sensitivity” vilket syftar på den mest grundläggande kvalitén hos högkänsliga personer – det djupa bearbetandet av intryck. Har du svårt att hitta yrket som passar dina personliga egenskaper och intressen? Känner du att du översköljs av information om olika utbildningar men att det gör dig ännu mer osäker på ditt val?


Gör Arbetsförmedlingens intressetest för att få förslag på vilka yrken och utbildningar som passar dig. Tio yrken som sannolikt inte passar högkänsliga personer särskilt väl. Tips på tio yrken som sannolikt kan passa många högkänsliga personer.


Avsnitt på den här sidan. Vi vill även sprida kunskap om vilka yrken och branscher som behöver bredare rekryteringsunderlag i framtiden och vilken typ av utbildning man kan välja för att jobba inom yrket eller branschen. Klicka runt och låt dig inspireras, kanske leder det till ett yrke eller utbildning som passar din framtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg