onsdag 14 november 2018

Curacao prisnivå

Boka hotell i Curacao idag. Spara upp till med Agoda! Curaçao är en charmig ö som verkligen har tagit sin snabbt växande roll som turistdestination på allvar. Till skillnad från många andra önationer i Karibien handlar Curaçao dock inte bara om turism. Curacao har ett tropiskt klimat som är varmt året runt.


Dykare har länge lockats till Curaçao. Oavsett om du söker avancerade dykupplevelser eller en lugn snorkeltur kan du hitta det här. Naturligtvis lockar också stränderna.


Den fina sanden och det lugna vattnet gör det perfekt för barn. Utforska också Willemstad som är Curaçaos huvudstad. Curaçao ligger i Västindien, några mil norr om Venezuela, och var tidigare en del av Nederländska Antillerna. Den är den största av ABC-öarna, där även Aruba och Bonaire ingår. Det är också här som den populära curaçaolikören framställs.


Dykning och äventyr i världsklass. I dag är läget betydligt mer sorglöst och trivsamt på ön, och tur är väl det! Med grannarna Aruba och Bonaire går paradislika Curaçao under smeknamnet ABC-öarna. Därför: Curaçao är ett vänligt och välordnat resmål. Brottsligheten är låg.


Hotellstandard är hög och det är enkelt att ta sig runt med bil på ön. Inga stränder i toppklass – men bra för dykning och snorkling. Bästa tid: Curaçao ligger nära ekvatorn, men utanför ”orkanbältet”.


Curacao prisnivå

There is light flashing while balancing on the corner of the Curacao sign framework. There is another flashing light while carrying out the daring feat of balancing on top of a thin pole. An most entertaining of all is there are numerous lights playing the game of peek-a-boo amongst the leaves of the trees. Billigast flyg är annars via USA och ex.


Miami men då tar det ju lite längre tid. Kuba, Mexiko, Panama och Dominikanska republiken lockar däremot med en prisnivå som är bara hälften mot den här hemma. Det är Forex Bank som jämfört priserna på olika populära turistdestinationer på öar i Karibien i ett nytt index.


Som jämförelse har man använt snittpriserna i Stockolm. Man väljer med fördel att åka till Karibien från november – mars, samt juni till Augusti (man vill också undvika orkansäsongen i September. Alla öar drabbas dock inte, Curacao , till exempel är säkert även under orkansäsongen eftersom det ligger bortom orkanbältena). Curacao är placerad mellan Aruba och Bonaire inte långt från Venezuelas kust.


Dessa tre öar är de som kallas för ABC-öarna där Curacao är huvudön. Förutom att strosa runt i mysiga Willemsta som förövrigt finns med på UNESCOs världsarvslista, rekommenderar vi att man hyr bil och stannar till vid öns alla badvikar. Vissa saker är bra att ha koll på innan du reser. Här hittar du allt som är bra att veta om Curacao.


Curacao prisnivå

Vad är det till exempel för tidsskillnad och vad har man. Fra de pastellfargede fasadene i hovedstaden Willemstad til fruktmarkedenes saftige nyanser og landsbyer med solbrente hus – det skorter ikke på fargemettede synsinntrykk. Curaçao är det perfekta sol- och badresmålet med en medeltemperatur på runt grader, både i luften och i vattnet. Kusten kantas av ett pärlband av små vita och välskötta stränder med trevliga beach clubs, som har all komfort.


Alla tre öar har kristen tro som sin grund. Dock finns det en utbrett större skala katoliker på framförallt Curaçao. När du bokar din resa har du betalat flygskatt när du åker över Atlanten till ABC-Öarna och hem igen från dessa öar.


Se skillnaden i prisnivå mellan olika skidorter innan du bokar din skidresa. Gå till toppen av sidan. Trekløveret Aruba, Bonaire og Curaçao gikk tidligere under fellesnavnet De nederlandske Antillene, og er et kinderegg av opplevelser.


Aruba er charterfavoritten - Ving har pakkereiser hit - med langstrakte strender og fine luksushoteller som ofte tiltrekker amerikanere på bryllupsreise.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg